tisdag 25 november 2008

Steg 4:Pepparkakshusklister: Lika delar sirap och socker. Kokas tills det håller kulprov, vilket inte är lika roligt som det låter. Åtminstone inte om man får det på fingrarna, något som traditionsenligt också brukar ske varje år. I år är det dessutom extra spännande eftersom vi skaffat en glasinduktionshäll och de tål smält socker väldigt dåligt.

4 kommentarer:

Lotta sa...

Jag har alltid kört med bara socker. Kanske är det därför som mina pepparkakshus inte håller samma klass?

Huskorset sa...

I de allra flesta recept står det ju enbart smält socker. Det är värdo! Låt ingen lura dig till det!
Jag vet faktiskt inte exakt vad sirapen gör, men det känns som om man behöver vara utbildad sockerbagare för att klara av det med enbart socker. Typ kunna hålla exakt temperatur hela tiden och så vidare.

Cityhusmodern sa...

Ja vad ska jag säga efter dagens pepparkakslyktebak? I´m a believer! In Toves suveräna recept på klister! Ljust och fint blev det, jag använde vit sirap. Lätt att jobba med och inte alls sådär bränt och brunt som förr om åren när jag bara använde socker. Har dessutom högt och ljudligt fört budskapet vidare på eftermiddagens glöggtillställning, där alla var oerhört intresserade och imponerade av min lykta. Tackar för tipset och hoppas få beundra ert hus på nära håll i morgon.

Huskorset sa...

Cityhusmodern:
Roligt! Och, ja, de sista varsamma stegen tas i kväll och resultatet kommer förmodligen läggas upp här typ tre minuter efter att det är klart. För exakt så mallig är jag. Även om det blev lite snett och vint. Men det ordnar man bara med mera kristyr.;)

(Kristyr - pepparkakshusbakets Gaffatejp)