torsdag 11 oktober 2007

I vildvittrans tid

Blev tipsad om Schyfferts tacktal på Standup-galan. Han kastar skit på folk, på sitt alldeles egna kärleksfulla vis, i drygt tio minuter och publiken jublar. Det är för all del ganska kul, men desto mer är det ett tecken i tiden.

Det är viktigare att det talas om dig än vad som talas om dig.

Fundera på vilka han inte nämnde, så får du fram vilka HS inte tycker förtjänar något strålkastarljus. Alls.
Fler exempel?
*Skvallerpressen. Deras devis är ju sedan länge att om någon inte vill att det skrivs om dem, är det bara att låta bli att dyka upp på gratistillställningar. Så om man går dit får man skylla sig själv. Men vilket fönster, kära vänner, vilket fönster!
* Dokusåpastjärnor. Kommentar överflödig, väl?
*Alex Schulmans saligt insomnade blogg, med säkert både äkta och påhittade vendettor. Att bli dissad i Schulmanbloggen var den bästa reklam man som medieperson/artist/whatever kunde få. 250 000 besök i veckan I tell you! Men vilka skrev han inte om?

I ett försök att illustrera min tes ovan ska jag nu referera till
en slags icke-händelse som tog plats på nätet för några veckor sedan:

I diverse (Stockholms-)mediapersoners bloggar snackades det för en tid sedan mycket om "Moniques fest". Alla skulle dit, jag har förstått att hon är advokat och framgångsrik och hon skulle fira 50 med dunder och brak. Det verkade viktigt att vara inbjuden.

Efteråt snackade det om vilken bra fest det var - men också om ett debacle (tänk att jag äntligen fick använda det ordet) som utspelade sig mellan Katrin Schulman (fru till AS, om ni missat det) och Fredrik Virtanen (numera tv8-personlighet och f.d. Aftonbladare, vars blogg var legendarisk. Han var EMO innan det fanns). Egalt är vad de käftade om - högst intressant är efterspelet:

1.På Studio Virtanens blogg skrev en av medarbetarna (minns inte vem) om vad som hänt och sa att han hade foton på incidenten.
2.Katrin Schulman skrev att hon mött en idiotisk och konstig karl som sa han hette Fredrik och hon frågade sina läsare vem miffot var.
3.Alex Schulman - den av dessa med flest läsare - nämnde det inte med ett ord.

Jag är medveten om att resonemanget haltar en aning. Dels är AS nu är ständig gäst i Studio Virtanen, och dels finns det shitloads of människor AS inte skrivit om - men på det stora hela, som tecken i tiden är det är fortfarande tänkvärt.

Syns inte! Finns inte!

Inga kommentarer: