tisdag 25 mars 2008

Vårfrudagen

Mormor kunde såklart inte åka bil hem till Skåne idag p.g.a. snön.
Femåringen skulle inte till dagis för att han varit sjuk.
Det allmänna trafikkaoset gjorde att det inte fanns på kartan att köra Lillkillen till dagis idag, som vi tänkt - eftersom vi siktat på att lasta ur lastbil hela dagen.
Det var bara att hacka i sig och sätta igång. Det var tur att Mormor var här. Hon tog kidsen.


Förmiddagen ägnades åt att skotta gångar och hacka fram grusgånggrus att sanda trappor och gångar med. En gång till Lillstugan, en till vedbon&snickarbon, en till källaren och en till grinden.
När vi var klara med det var vi ganska trötta. Då skulle vi börja bära.
Som av en händelse kom Inspicienten och Dess Hustru spankulerande på snöpromenad och de bara satte igång att bära grejor. Utan prut, och strax därpå kom deras son, Barnens Favorit, som högg i han med.


Underbara människor! Jag tror inte på Gud, jag tror på Inspicienten, Sonen och Dess Heliga Hustru.

Mitt i alltihopa kom ett blomsterbud med en begravningsbukett som skulle till den fram till kl 14.00 stängda Missionskyrkan tvärsöver gatan. Hon undrade om hon kunde få lägga den inne hos oss och om vi kunde gå över med buketten kl 14.00? Jovisst, sa vi.


"Då ska ni få några blommor som tack för hjälpen" sa hon rart. "Har ni en låg glasskål med lite vatten?"
Det komiska i att vi bar och slet och svettades och fick avbryta detta för att leta reda på en låg glasskål åt en okänd dam att arrangera lite blommor i, insåg hon nog inte. Men det blev fint:


Det är klart nu. Jag kan knappt tro det. Vi är färdiga! Och hann t.o.m åka och slänga skräpet på tippen, lämna tillbaka lastbilen och fixa en pava whisky och några flaskor vin som tack för hjälpen.
Sedan vill man ju hålla lite på traditionerna också. Våfflor med sötbärssylt som kokades av Kusin M på självaste Rosentorp i somras - dagen till ära.


Nu ska jag sova en vecka.

5 kommentarer:

Peter Barlach sa...

Du bloggar som en gudinna i motvind.

Ö-Helena sa...

Ja, jag känner igen Inspicientens hustru klart och tydligt! Våra döttrar har inte bara gått på samma dagis, utan dessutom gick hon och jag på samma kurs i yoga för gravida döttrarna var i magarna!

Ö-Helena sa...

... när döttrarna var i magarna såklart.

Huskorset sa...

PB:...och snöglopp. Men tack.
ÖH: Jamen, jag har ju glömt att hälsa till dig! De visste precis och Hustrun nämnde dessutom yogan.

Ö-Helena sa...

Vad roligt! Och tänk vad världen är liten nuförtiden med Internet och allt det däringa. (Förr var det ju så väldans långt mellan Jonsered och Majorna :)