Här kommer äntligen receptet på himmelska tårtan. "lättlätt" kallade jag den härom natten. Det är väl inte med sanningen helt överensstämmande, men faktum är att den känns mäktig och lätt på samma gång. Den är enkel att göra och räcker till 1o-15 personer, beroende på om det är fika eller efterrätt.
9 ägg260 g socker375 g mörk choklad185 g smörrivet skal av 1 1/2 apelsin3 msk Cointreau* Sätt ugnen på 180 grader.* Klipp en rundel bakplåtspapper och lägg i en rund form, gärna teflonklädd (annars kan man smöra sidorna och beströ med kakao. Papperet i botten kompromissar man dock helst inte med).* Smält chokladen i vattenbad, lägg i smöret och låt det smälta. Blanda.* Dela 6 av äggen i gulor och vitor.* Vispa gulorna och de 3 hela äggen med hälften av sockret. Rör ned chokladsmörsmeten, Cointreau och det rivna apelsinskalet.* Vispa vitorna till skum, tillsätt resten av sockret och vispa dem riktigt hårda.* Vänd varsamt ned vitorna i chokladsmeten, häll i formen och grädda i 35 minuter. Låt svalna i formen. Den kommer att sjunka ihop när den svalnar, men det ska den göra.Fyllning:7,5 dl grädde1,5 tsk vaniljsocker1,5 msk Cointreau* Vispa samman tills det är pösigt, men inte för hårt. Fördela tjusigt över kakan. Pudra över kakao.
3 kommentarer:
Me like!!! :0)
hm...det kanske blir tårta idag
Netta: Jag med!
Söderberg: Aha! Det gläder mig.
Skicka en kommentar