onsdag 15 oktober 2008

Platt-TV

Peter Settman blir mer och mer lik en vaxdocka av sig själv med någon sorts blandkomplex av Lennartar Swahn och Hyland.
Peter ger folket vad han tror folket vill ha. Som Hyland.
På ett kul vis. Som Swahn, men utan Swahns intelligenta skärpa.

Jag tror dock att Peter är intelligent, nota bene. Jag tror däremot att han medvetet ger en del av hjärnan semester när det ska programledas nuförtiden. Det verkar som om att han inte tycker det är så kul. Han skrattar åt saker som inte är riktigt så roliga. För att till varje pris behålla sin jovialiska framtoning och försvara sin plats i etern? En tv-personlighet som breddar sig - på bekostnad av den spjutspetsfunktion som tagit honom dit han är idag. Det är i varje fall det jag ser.

Förut tyckte jag om honom. Han var en trygghet i rutan. Han lärde Jarl Alfredius att ”gå in” rubrikerna i Aktuellt. Han var en klippa i en Melodifestival. "Hans" bolag Baluba har gjort flera jävligt bra produktioner.

Men det har hänt något. Det har det.

7 kommentarer:

Stellan sa...

Spiken i huvet där, kära Huskors. Grym analys, faktiskt.
Peter gör mig lätt uttråkad numera. Så har det inte alltid varit.
Baluba har ju till exempel gjort det mest über-räliga program som går på TV just nu: Matakuten på TV4. Pardon my French, men sicken smörja.

Miss Gillette sa...

Nu ska väl jag vara anti, då, och säga att jag aldrig har kunnat tåla karln oavsett vad han har gjort. Han är så totalt renons på finess. Det får vara lågt och osmakligt eller smart och slipat eller intelligent och djupt, men inget blir bra om det saknas finess.

Detta framhystas givetvis ur mitt glaspalats. Bara så du vet att jag är medveten om det.

Gäddan sa...

Jag å min sida tycker att Peter S kräver att ackompanjeras av ett visat arsle för att få mig att skratta.
Men det är jag det.

Skatan sa...

Antagligen kommer du att få medhåll från de flesta... så ock av Skatan... men jag har i och för sig aaaldrig tyckt att han varit det programledaress som han har framställts som... Jösses... Ja, du förstår...

Sus Klurar sa...

Men liksom hallå...
Jag är ju med i Matakuten.
I några sekunder.
Liksom min Äldsting.
Dessutom var jag på en Så ska det låta-inspelning för någon vecka sedan.
Och jag kan lova, Settman är sig lik.
Synd bara att allt det roliga förmodligen klipps bort eftersom det ofta syftade på 6.

Pseudonaja sa...

Du har så rätt. Det är lite Martin Timell-varning. Timell stod på tröskeln till att bli ordenligt folkkärunder den första hälften av 90-talet. Det tog han som intäkt för att synas i alla möjliga (och omöjliga) sammanhang.
Peter S. är på väg åt samma håll, känns det som.

Huskorset sa...

Det är populärt med lättuggat i populärkulturen. Det provocerar mig något så oerhört. Folklighet är vägen till de stora pengarna och då kommer slätstrukenheten som ett brev på posten.