fredag 16 januari 2009

Jag är absolut ingenting På Spåret här.

Jag väntar. Jag ska packa. Jag ska diska.
Det är fredags-tåg-underhållning i tv.
Alla älskar den utom jag. Jag kan inte motivera varför. It just gives me the creeps.
Det är allmänbildande frågor. Intressanta gäster, ofta väldigt kunniga, spirituella och tv-vana in the good way. Mina olika favoriter Jessica Gedin och Hans Rosenfelt är visst i samma lag.
Men jag fixar det inte.
Jag borde naturligtvis stängt av. I vanliga fall skule jag gjort det, men tv:n stod på efter Rapport, som sällskap (ta-ant!) medan jag läste bloggar och det liksom bara rann in i örat som malört.
Dansbandsdrottningen lånades in för att sjunga... Pugh. Pugh! Fina fina Pugh!
Och the final insult:
Musikproducenten valde att illustrera Västerås (!) med en låt som i tjugo års tid varit min främsta bästa sorglåt, alla kategorier och den är ohotad i sin allomfattande tröstande skönhet:
Orfeus med David Sylvian, från fantastiska Secrets of the Beehive. Det kunde ju inte den stackars musikproducenten veta, han tycker väl också om den kan jag tro.

Nu medan jag skriver det här är Göran Persson Och Anitra Steen gäster hos Skavlan, han med den nya talkshowen. Hur pratar människorna? Vad är det de säger? De är ju för fan-i-våld helt osannolika! Med en kniv!

Nu får jag stänga av. Jag har så osannolikt tråkigt och jag är putt på allt för att klockan inte är dags att gå på tåget hem än på ett par timmar.
Skärpning.
Jag går och diskar och letar upp Secrets of the Beehive på Spotify istället.

Trevlig helg!

7 kommentarer:

Lilla Blå sa...

Trevlig helg, finalill. Krama familjen ordentligt.
Jag är också med i klubben som inte gillar På Spåret. Men jag gillar ju inte TV alls numera. Jag börjar bli en magsur kärring som snart går på stan och hötter med paraplyet och svingar handväskan över folks ansikten. Ungefär.
Hoppas resan blir lugn. Vi hörs. Kram.

Anders sa...

Nämen, vilket trevligt och piggt uttryck, "med en kniv"! DET ska jag börja använda!

*slängkyss*

Lotta sa...

Jag har plötsligt, ganska motvilligt, börjat titta på på spåret. Men höll på att sluta igen när Lotta E sjöng Pugh. Fy katten.

Majsanochmalla sa...

Hej Linda!
Tack för kommentaren på vår blogg! Kul att du hittade oss... Nu har vi hittat dig också..

Välkommen igen!

Pok

Mallatyckerdetärkulmednyabralla

Skatan sa...

Tack för musiken. Jag upptäcker musiken (inte Pugh... honom känner jag naturligtvis sedan förut) men David Sylvian, nu genom dig... Andra bloggar jag får musiktips genom är Halvars förstås och Zigges. Vi är nog en hel del fler som gör annat än ser på TV... Kram!

Miss Gillette sa...

huskorset: Secrets ... är en av världens fyra bästa plattor. Jag kan knappt andas när jag hör den, alltid hela i ett svep. Studsade också när den användes som illustration i På spåret -- och då gillar jag ändå programmet.

Huskorset sa...

Lilla Blå: Den tanten vill jag bjuda på konditori.

Anders: Ja, inte sant!

Lotta: Uff, ja.

Majsan & Milla: Hej själva, men inte heter jag Linda inte. Må så gott!

Skatan: Trevligt! Tips av musikkaratär kan man nog aldrig få för många av.

Miss Gillette: På ett sällsamt vis blir jag inte alls förvånad över att du gillar David Sylvian. Det kändes alldeles konsekvent.