fredag 9 november 2007

Sidoeffekt

Visst är Brutus en biverkning orsakad av drogen husköp. Men han är fin. Såå stor är dock inte kåken att jag kan gå bärsärkagång på Återbruket. Det är visst lite ont om förvaring, sa damen i paret vi köper av.

Och visst är jag en person som samlar "bra grejor". Jag har att brås på. Under sin storhetstid hade Pappa 4 eller 5 boningshus fulla med grejor. Plus sånt han förvarade på jobbet. Om han inte hade en särskild pryl, visste han var han kunde få tag på den. Detta satte han en stor ära i och han hade verkligen en imponerande koll på doningarna. Men, han har tänt av på äldre dar. Nu är det bara 4 hus, varav två hyrs ut och räknas därför inte.

Men jag har långt kvar till den status som Svärfars gammalfaster åtnjöt. Där kan vi tala om att samla på allt. Hon hade en låda märkt:

"Snören för korta för att användas"

5 kommentarer:

Erik Ahrnbom sa...

"Under sin storhetstid hade Pappa 4 eller 5 boningshus fulla med grejor." Va!? Hade ni FEM hem?

Huskorset sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Huskorset sa...

Inte hem. Hus. Jag var lite otydlig där.
Hemmet bestod visserligen av tre hus, eftersom det är en sådan där "skånegård" men vi bodde bara i ett, resten hyste prylarna. Ett var gamla boningshuset, det tredje en lada.
Så hade han ärvt farmors hus (inkl. gästhus, redskapsbod och dubbelgarage med en snickeridel)och hon var samlare hon med.
Sedan fanns den en annan kåk som en loge han var drivande i ägde. Där fanns det också gott om plats över.

Huskorset sa...

Kom ihåg att detta är på landet i Skåne. Man kan utan problem förfoga över fem hus utan att varken vara konstig eller heta von Schnabelbööshiertta (då har man dessutom förmodligen inte bara fem utan bortåt tvåhundra).

Erik Ahrnbom sa...

Jag misstänkte att det låg till på det sättet. Men det var roligare att tänka sig att ni faktiskt hade fem hem, ungefär som Godiva som i ett obevakat ögonblick avslöjade att hon hade tre kök.