lördag 13 december 2008

Till Lilla Blå och den som är intresserad

Lilla Blå frågade i kommentarerna till förra inlägget:
"När har du inflyttningsfest då? ;-)Eller spar du dig till en rejäl utflyttningsfest istället?"
Jo, jag hade faktiskt tänkt ha inflyttningsfest ikväll, men alla utom Tanders verkar vara upptagna och dessutom är en usel flaska medhavd blåbärsglögg det enda huset bjuder i spritväg. Det får bli efter jul & nyår. Då har jag dessutom hunnit dammsuga Myrorna på ljusstakar, hötorgskonst och larviga små dukar och göra det här plejset lite mer hemtrevligt.

Annars är jag och frk Kurage (som jag vid tillfället delade lght med) de enda jag känner som faktiskt blivit vräkta p.g.a. inflyttningsfesten. Såhär gick det till:

Det var hösten 1993.
Frk Kurage och jag hade fått tag på en trea i Masthugget. Såklart ville vi ha inflyttningsfest.
Ryktet spreds på stan.
Folk kom från när och Chalmers, hur många som helst.
Frk Kurage hade kontakter som fixat en dunk hb till bålen; en wicked historia som serverades med slang ur en damejeanne (dammschang? damskjann? Sparring?).
I hallen var ett berg av skor och jackor. Skratt, prat, musik, rök, dans. Tjugo-nånting-fylla.
Min vinylsamling motionerades kraftigt. Katalogiseringen blev sig aldrig riktigt lik igen.
När snuten klev ur bilarna (plural, ja) nere på gatan stod Västgöta-Lindberg på balkongräcket och drack bål direkt ur slangen. Han ropade åt dom:
"Ni kan åka! De´e´ lugnt! Jag har koll!"
Det var folk precis överallt och fruktansvärt kul, men när klockan var sent orkade jag inte längre utan gick ner på Järntorget och åt korv.
När jag kom tillbaka stod en enda villrådig okänd ung man kvar i hallen med ett par fula och rätt äckliga skor som inte var hans. Men han fick ta dem och gå hem.
Dagen efter ringde människan vi hyrde av och var vansinnig.

Sju månader senare blev jag ihop med en kille som efter några veckor ville berätta en skojig historia. Den handlade om att han varit på en fest i Masthugget en gång och någon gått hem med hans skor.
Jag träffar fortfarande människor som varit på den festen utan att jag visste om det.
Efter mitt bröllop är det by far den bästa/värsta baluns jag anordnat.

Någon av er som var där?

10 kommentarer:

Miss Gillette sa...

I Sundsvall har jag inte varit mer än två gånger, varav första gången för två och ett halvt år sen. När jag var där andra gången köpte jag en snorlomsgrön tröja med nån larvig kommunslogan på, fast rätt diskret placerad för all del, men viktigare var att jag upptäckte ett av de bästa Myrorna jag varit på. Jättesnygga grejer jättebilligt, aptitligt skyltat och, ja, man höll på att inte ta sig ut därifrån. En ombyggd biograf tror jag det låg i. Där lär du kunna shoppa med framgång och förtjusning!

Jag förstår att det måste vara väldigt kluvet att befinna sig i din situation. Ibland drömmer jag inte om nåt annat än en alldeles egen lya att få inreda och härska över alldeles själv. Fast åtti mil hemifrån skulle den kanske inte behöva ligga.

Nå, se till att ordna den där inflyttningsfesten så att jag kan vara med på den! ;-)

Huskorset sa...

Jomenvisst är det är ett ypperligt Myrorna! Scenograf Fransan visade mig häromdagen. Alltid något, i denna lilla stad.

moder solo sa...

he he.....minns en utflyttningsfest en gång där man fick måla på golv och tak eftersom huset ändå skulle rivas......en viss "trevlig indisk herre"...skrev nåt i stil med..."jag vill suga Harald E....'s k*k".... det var tider det...kom hem snart...

Huskorset sa...

Haha. Ja, den ja. Det var också en bra fest. En riktig sista kvällen-fest.
"Vi målade som fan på väggen" kan man säga om man vill vara lite rolig.
Några lämnade sina jackor och drog till Filmfestivalbaren på Riverton. När de skulle hämta jackorna dagen därpå hade kåken övergått från bostad till rivningsobjekt och dörrarna var igenspikade.

Lotta sa...

Nej, tyvärr var jag inte där. Men du (som bor där) har kanske hört talas om "Jonseredsfesten"? Jag var inte med, men det verkar vara en vandringssägen i Göteborgstrakten. Och gå i linje med dina kalas.

Huskorset sa...

Nä, men det låter spännande. Måste undersökas.

Anders sa...

Var knappt torr bakom öronen 93, men undrar om jag inte har hört talas om balunsen ifråga. Kanske av Herr Lindberg himself? (För visst pratar vi väl om mannen som får kritikersverige att slå knut på sig i sin förtjusning över en novell där Sonnevi får sälja ut Globen med Jäderlund som förband?)

Att Barlach var en sån jädrans matsnobb förresten! Att inte ha timmar att lägga på att koka egen buljong, det måtte väl vara bland dom första fundamentalistiska bastioner även en gourmet kan vara beredd att riva, tycker man.

linda sa...

hej hej.
jag läste din text om julen i tidningen Bang och måste bara säga att jag tyckte den var väldigt bra. Den gör det lite lättare för mig att fixa en bra jul:-) Jag brukar va lite trög på det... Din text var superkul! Och jag satt och nickade "ja det där är huskorset".
Ha det gott.

Lotta sa...

Jonseredsfesten ska bland annat ha innefattat att föräldrarna kom hem och hittade trappan till övervåningen ute i trädgården.

Huskorset sa...

Anders: Här får man vara aktsam om sina alias minsann, haha. Jo. Och den novellen _är_ bland det bästa jag läst.

Linda: Wow, jag visste inte att den kommit med! Jag har inte fått mitt ex än. Tack för fina ord!

Lotta: OJ! Haha, det måste verkligen kollas upp. Svårt härifrån, bara. Jag sätter en gubbe på det. En filmstjärnegubbe.