söndag 7 december 2008

Huskorset har att brås påCentralstationen, Göteborg. Har köpt slasktidningar, laddat upp med snus, LATTE samt hämtat biljetten i automaten. Nu går tåget om en halvtimma. Jag är klar. Puh.

Min älskade Morfar skulle en gång åka från Tullinge till oss i Hässleholm och hälsa på. När Mormor (som redan var hos oss) började göra sig i ordning för att gå och möta honom på stationen ringde det på dörren. Det var Morfar. Han hade varit ute i så god tid att han hunnit med ett tidigare tåg.

10 kommentarer:

Översättarhelena sa...

Du har väl inte glömt långkalsongerna och raggsockarna? Du ska ju till Norrland för höge farao!

Anders (Med en kniv) sa...

Är också groteskt mycket tidspessimist när det gäller just resor. Kan lätt drälla in sent annars, men när det gäller att ta sig till stationen, då jävlar börjar jag plötsligt kalkylera med 50 minuter till T-Centralen (i själva verket 18), 25 minuter för att hämta ut biljetten (i själva verket 5) och en halvtimme för att ta mig till spåret (i själva verket 5). Sen slutar det med att jag dräller på Pocketshop i fyrtio minuter.

aussiekicki sa...

Hahaha, jag är lika dan! Efter en nära-missa-planet-upplevelse för några år sedan så tvingar jag hela familjen att vara på plats en god stund innan incheckningen ens har öppnat. En sisådär timme innan....

Grattis till teaterjobbet och trevlig resa!

moder solo sa...

jaha....men åååååå....ha det så braaaa.....pussar och kramar

a n k i e f o n t ä n sa...

Du ser allt ut att vara en som kommer i tid eller för tidigt t.o.m. Gulligt på nåt sätt.

Anders Sparring sa...

Vilken dag. Barlach åker hem och du ger dig iväg. Alltid någon i diasporan, så att säga.
Lycka till.

Anonym sa...

Lycka till! Har jag vägarna för Sundsvall så ...

Jag försöker också alltid vara ute i god tid - i huvudstaden måste man alltid räkna med att pendeltågen inte håller tiden, fastnar på spåret, blir inställda etc. Men mer än ett bonuståg brukar jag inte vilja lägga på.

Om jag ska åka så tidigt att det är taxi som gäller måste jag alltid lägga på "köra-bort-sig"-tid också men jag har ändå råkat ut för att jag har checkat in samtidigt med sista utrop för flyget. Den gången tiden inte behövdes och jag fick en timme över på Arlanda visade det sig att jag p.g.a. en mellanlandning i Schweiz behövde passet som jag inte hade med mig. Så timmen spenderades med att skaffa mig ett tillfälligt pass - tur som en tokig!

Lilla Blå sa...

Må din norrländska vistelse bliva fylld av värme, kärlek och en och annan hjortronlikör. Ser fram emot rapporterna! Lycka till-pussar lite här och där. ;-)

Huskorset sa...

Åh, tack för alla lyckönskningar!
Nu sitter jag på soffan hemma hos Druvsockret från Vårberg m familj, jag ska upp klockan blod i morgon för första tåget till Sundsvall och är larvigt nervös för att jag inte ska vakna av mobilens larm.
Det har väl aldrig hänt att jag inte gjort?
Nu ska jag sluta larva mig över det och gå och knoppa!
Go´natt!

(Rätt skönt också, att höra att man inte är helt ensam med tidspessimisteriet.)

Tingeling sa...

Haha! Vi är allt bra olika. Själv är jag utpräglad tidsoptimist (härligt förskönande ord).

Eftersom jag har en son som kommer till mig i helgerna är jag ofta på Centralen (i Sthlm) och sällan onödigt tidigt.

Tror bara det hänt någon enstaka gång att jag missat ett tåg. Sonen har alltid hunnit mä, med honom är jag förstås lite extra noga.