fredag 12 december 2008

Som en törstig i öknen...

... ser och lyssnar jag på Skypen när Filmstjärnan och killarna berättar om luciafirande på Lillkillens kooperativ igår, sen eftermiddag (igår? Eftermiddag? _Sen_ eftermiddag? Ja, 16.30. Det är bort i tok alltsamman, men jag lägger mig inte i det där. Har förmodligen med syskons lussefirande på viktigare ställen att göra.).
Sexåringen var med på dagis, han hade varit trött och konstant lutat sig med hela sin kroppstyngd (deklarerade han själv stolt) mot Filmstjärnan. Lillkillen hade vägrat klä ut sig eftersom han är i trotsåldern, gnällt eftersom han var trött som en trasa emedan han håller på att sluta sova middag, vägrat stå med och sjunga utan bara velat ha saft. Han fick tag på en mugg med något han trodde var saft och slök innehållet. Det var inte saft och han blev arg:
"Nä-ä! Det här var ju te!"
Nej, men glögg.

3 kommentarer:

Snokis sa...

En i trotsåldern och en som lutar sig med hela sin tyngd. Stackars Filmstjärnan!

Malinka sa...

Jag har just tittat på en glad dotter, nästan helt o-lusseklädd eftersom utefirandet blev ett innefirande due to rain, som dirigerade med tärnljuset, och allvarlig son som lyste upp munnen inifrån med sitt ljus. Det såg ganska skoj ut, faktiskt.

Lilla Blå sa...

Kids kicks around. Jösses.