söndag 27 mars 2011

Vi som hade så trevligt

Klev in i bastun på gymmet i fredags efter ett pass där jag slitit röv och kände mig rätt nöjd med mig själv.
Det satt en dam på nedersta bänken, vi nickade som man gör och jag satte mig. Hon sa typ "habla Espagnol?" och jag log urskuldande och sade "No". Hon pratade i sin tur inte engelska, men eftersom hon uppenbarligen ville förmedla någonting viktigt till mig så började vi gestikulera. Jag använde mig av några av de få ord jag kan på spanska samt av mina 270 högskolepoäng i scenisk gestaltning. Hon pekade på mig, nickade glatt och pekade på sig själv och slog ut med armarna, alltmedan hon talade på spanska. Detta växelbruk fortgick ett slag. Till slut förstod jag vad det var hon ville säga mig:
"Jag är från Cuba! Jag har också varit så där tjock som du är! Bra att du tränar!"

12 kommentarer:

m sa...

Eh ... Hmmmm.

Men fy.

Snokis sa...

Eh... vafan! Är du säker på att det var det hon ville säga? Kulturkrock.

Huskorset sa...

Haha, ja, eller hur!?
Särskilt som jag först inte kunde tro att det var det hon ville säga, eftersom hon var så positiv. Så jag frågade om flera gånger på olika sätt (typ för att försäkra mig om att bli ordentligt förolämpad, eller?). :-D
Sedan "pratade" vi lite till, och hon berättade att hon varit så tjock för att hon åt jättemycket både på Cuba och i Sverige och hade tränat ett år. Jag förmedlade att jag fött två barn.
Och nog för att jag är en stadig dam, men... Ja, låt oss säga att jag upplevde tydligt att gränsen för vad man kan säga till främlingar i bastun var passerad till den grad att det inte ens fanns en glimt borta vid horisonten när man vände sig om. Ja herregud, så sjukt komiskt.

Huskorset sa...

Nu slog det mig att jag borde rubricerat inlägget:
"Två skepp som mötas i bastun"

CAISA-STINA sa...

Jag var krokimodell. Kursdeltagare fnissar konstant när jag ligger på sidan i en konstnärlig pose. "Vad skrattar du åt?" Frågar jag damen a 60+. "Din mage hänger så roligt när du ligger sådär!" sa hon...

Snokis sa...

Vissa människor, särskilt äldre människor om jag får vara fördomsfull, tror verkligen att det är okej att säga vad som helt. Men jag har svårt att tro att de skulle uppskatta att få samma frispråkighet tillbaka.

Anna sa...

Men för i hela friden. Du skulle ha bitit henne i armen och sagt att du hade grande appetito.

Dessutom är cubanskor så himla coola med sin tjockhet! I Havanna ser man aldrig skymten av kroppsnoja, tvärtom ålar folk in sig i tajta fodral och minikjolar fast de är XXL, och sen rullar de skönt på alla kurvor. Hon var nog ingen riktig cubanska.

Anonym sa...

Hahumpf. Sade min frukost när den fastnade i halsen.

Du är skitsnygg, vännen. Det har jag alltid tyckt, också när vi var främlingar. Här ska nu berättas anekdot:
Vi går på scenskolan bägge två och är på seminarium i Göteborg. Det dricks öl på kvällen och jag kommer i samtal med en viss Filmstjärna-to-be, som avslöjar att han ska gifta sig. Jag frågar med vem och han pekar på en tjej som är värsta coola toksnygget, Faktiskt så cool och toksnygg (fantastiska glajjor hade hon också) att undertecknad imponerat utbrast: "GODDAMN!!" och Filmstjärnan-to-be nickade, ruggigt nöjd.

Rubenesk, skulle jag säga att du är. Fast coolare.

loathing sa...

jag satt i en bastu en gång. där satt också nån sån där sigenare eller nåt. fet. blek. skitstora hängande pattar. hon satt och glodde på mej hela tiden och jag svettades och hon svettades ännu mer och hon kliade sej på den ena enorma patten och slickade sej om munnen och tittade på mej. alltså det var inte kul. jag gick därifrån och sen dess har jag inte velat gå in i en gemensam bastu sådär.

Netta sa...

Jag hade låst den där bastudörren väl efter mej...med kärringen kvar där inne....

godiva sa...

Brrr. Rysligt!

Kommer att tänka på när hon favoritskådespelaren i "Graven" som spelar alkis och är dyngrak på krogen och säger till en idiot som kommer med nån kommentar: "Jag är full, men du är ful. I morgon är jag nykter."

Huskorset sa...

Caisa: Hoppas hon ritade skitfult!

Snokis: Jag är av precis samma åsikt därvidlag. De har ingen som helst känsla för feeling, somliga äldre. Hänvisar f.ö. till Godivas kommentar ovan.

Anna: Nästa gång jag ser henne ska jag ta en tugga, haha. Och säga att det här minsann inte smakar äkta cubanska! :-D

Suz: Det var riktigt fina komplimanger, min kära! <3 Och inte minst skönt att höra att han tydligen funderat ordentligt i förväg på det där frieriet. Det där med gris och säck, du vet ;-)
Sigifikativt på nåt vis var att jag nu fick fråga Filmstjärnan vad "rubenesk" var. Han visste, men inte jag, haha!
Gulle dig.

Loathing: Det lät obehagligt. Synd att upplevelsen skrämde bort dig från offentliga bastubad. Det kan ju vara så himla trevligt också.

Netta: Hmm. Hinseberg nästa?

Godiva: Hahaha - exakt och på pricken! "Du är dum. Jag är tjock. Jag kan banta."