onsdag 30 mars 2011

Inför källarrenovering

"Livspussel", my ass. Det liknar mer ett av hin håle ihopasatt femtonspel. Men, det är kul också och skönt! Här ska ni höra, nu blir det verkligen jätteintressant blogg. Verkligen. För idag har vi börjat med förberedelserna inför byggjobbarnas ankomst den 18:e april, och det med ett redigt nappatag:
Rensning i smatten vid takkupan för att sedan flytta upp kontor med två datorplatser dit.
Röjning i lillstugan inkl. isärskruvning av dubbelsäng, eftersom byggarna ska ha stugan som fika- & lunchrum, plus att tvättmaskinen, torktumlaren samt även faktiskt trappan (ner till källaren, den tas bort tillfälligt) ska förvaras där under renoveringen.

Halva Filmstjärnans och halva min garderob är utrensad (jag fick benägen hjälp av Araben för en tid sedan, ovärderligt - dylikt skall ickot utföras på egen hand). Kläderna ska skickas vidare till Änglaflyckten, den mest underbara kostymörska man kan tänka sig. Hon säger att hon har användning för precis allt mellan himmel och jord och då får hon bl.a. min salig faders gamla, fina frack. Jag har till på köpet sagt farväl till två par skor!

Det är så många högar av grejer nu, som ska åt olika håll, sparas, slängas, ges bort och HELVE vad dammigt allt är och spindlar överallt.

I morgon fortsätter vi, då ska allt som ska bort forslas iväg. Det står en gammal säng i trädgården, bland annat. Det ska regna i natt, hurra!

6 kommentarer:

Mrs Li sa...

Puh! Heja på!

Vi tar oss långsamt tillbaka. Det senaste halvåret har andra renoverat hemma hos oss undertiden som vi har flyttat på grejer. Som vi har flyttat på saker. Femspel var ordet Bull!

Marie Rosenqvist sa...

Det är så befriande skönt att bli av med saker.

Jag hejar också på!


/Marie

godiva sa...

Åh, jag älskar renoveringsblogg!!!

Livet just nu sa...

MER!!! Jag vill se före/efterbilder!

Vi rensade ut när vi flyttade hit och i kaoset av allt som skulle köras till olika ställen fick de hemlösa en säck med våra vinterkläder. Mannens findunjacka, min snåldunjacka, min nya vinterjacka plus annat lite bra att ha. Känns ok fast att det inte var meningen. Hoppas att några av de där stackarna åtminstone har kunnat hålla sig hyfsat varma...

Kung Blåtand sa...

Åhh vad härligt! Då kan ni sova i sängen i vårregnet inatt :-)
Befriande var ordet!

Anonym sa...

http://www.familjeliv.se/Bloggar-9-36/b53487.html