onsdag 2 mars 2011

Om gungor och karuseller, typ


Jag har länge fantiserat om att plantera julrosor i skuggrabatten åt öster. De är dock ganska dyra och oftast inte så stora som jag önskat mig. Skulle man hitta stora exemplar är de i konsekvensens namn såklart ännu dyrare.
Men så idag log lyckan åt mitt håll och jag hade ögonen med mig där jag knallade gatan fram, lyssnandes på Rebecka Törnqvists senaste skiva: Utanför den trevliga lilla blomsteraffären på Vasaplatsen satt, gömt i bladverket på 2 st stora Julrosor Helleborus "Orientalis Tutu", en skylt: Halva priset!
Jag slog till och står nu inför den tvivelaktigt trivsamma uppgiften att forsla hem dem via kollektivtrafiken. Tyvärr visar de sig just på grund av detta ändå bli kostsamma: Jag råkade blinka ut en av mina kontaktlinser på anslutningsbussen nyss, i villervallan av mobilbiljett som skulle uppvisas, handväska, träningsryggsäck, julrosor och "ivriga" medtrafikanter. Borta.
Å andra sidan - hade jag tagit bilen in till stan hade jag aldrig promenerat just där just idag.

2 kommentarer:

Livet just nu sa...

Ååååh! Nu blev jag avis! Sådana ska jag också ha! Snacka om livsglädje att se dem ståta mitt i svinkalla vintern :-) Och så det höstanemonerna... De ska inhandlas nu på vårkanten och jag kommer att hänga på låset hos plantskolan.

Huskorset sa...

Jasså - är det på det viset... Jag köpte o satte ner mina rätt sent i somras/höstas o det bidde ingenting. Knopparna orkade inte slå ut. Hoppas de hann rota sig så det blir något av dem i år.
Och Julrosor - först gillade jag dem inte alls (jag har fortfarande svårt för de auberginfärgade). Sen blev de "väl okej" och nu längtar jag så mycket efter våren att jag inte kan begripa hur jag överhuvudtaget kan ha kunnat med att rata en blomma som blommar mitt i vintern. Tur man kan ändra sig sa käringen, klev av gärsgårn.