torsdag 11 mars 2010

Men titta det blev ett inlägg ändå

Jag har noll och ingen blogginspiration för närvarande.

Men jag repar mina små scener, har tekniska genomdrag, fnissar i kulissen åt Vollan och Feve, hänger i logen, fikar i cantinen, skojar med inspicienten Robinson (som inte ska förväxlas med inspicienten Inspicienten) går och duschar och låtsas att jag är på spa.
Jag har nämligen köpt franska lyxprodukter såsom tvål, bodylotion och ett doftljus på rekommendation av Wettexvärlden: L´Occitane. (Men någon har snott de tändstickor jag köpte för tre sketna spänn att ha i logen för att tända mitt lyxdoftljus med. Men ljuset är kvar. Folk, va?)
Hur som haver, L´Occitanegrejorna luktar som mormors Vickstabletter smakade när jag var barn. Inget mindre än un-der-bart. Citronverbena är det och det påminner mig om att jag får trädgårdshabegär av doften. Måååste odla citronverbena i trädgården. Hög tid att beställa frön redan nu, alltså.

Annars då?
Jo, Filmstjärnan kallar jag numera "Inhopparmannen - en modern superhjälte".
Han har för andra gången på kort tid och med ännu kortare varsel (en dag) hoppat in och gjort en roll i en föreställning han egentligen inte är med i (det är alltså fråga om två olika pjäser).
En utsåld, inställd föreställning är dyr för teatern och än dyrare för publiken skulle jag vilja sträcka mig till att påstå, med grusade förväntningar, resor och parkering förgäves, barnvaktsutlägg, krogmiddag och jagvetinteallt.

Själv är Huskorset glad att han fått annat att tänka på än att drumla omkring och hitta på vansinnesprojekt, något han annars gärna ägnat sig åt nu när vi inte repat så mycket.
Jag vet aldrig riktigt heller, om han menar allvar med att sluta spela teater och bara baka surdegsbröd åt hela Jonsered, och Partille med, eller om det bara är dampfantasier.

Vill ni se hur han klarar sig så går det ju inte för sig då, för det är som sagt utsålt, men den här gången är det i allafall Familjen det är fråga om (f.ö. en alldeles lysande föreställning som jag varmt rekommenderar), han är med tills på lördag och man kan alltid chansa!

8 kommentarer:

Lilla Blå sa...

Kan vi inte byta liv ett slag? Snälla?

Snokis sa...

Dampfantasier var ett väldigt bra ord.

Huskorset sa...

Taget! Jag kommer med fem-tåget i afton.

Liten kom-i-håg-lapp, bara:
Vi går in i premiärvecka på måndag, vilket innebär indragen veckovila och barnvakt sex dagar i rad. Glöm inte att: ringa målarn, plåtslagarn, byggfirman, trappfirman, skolsyster, köpa premiärpresenter till alla, ansiktstvål, nya glasögon. Duscha barnen i källaren, läs texten till EmmyLou Harris-mässan på lördag kväll ordentligt så du vet vad du ska läsa om (du får ta med ongarna och hoppas att de sköter sig eftersom Filmstjärnan är Inhopparmannen), skaffa teaterbiljetterna till söndag om det finns, fixa mat och hoppas på att ongarna äter något överhuvudtaget och på att de inte slår ihjäl varandra eller gör dig skvatt galen med sitt gnäll. Det ska planeras försenat fyraårskalas för Lillkillen och sedan behöver det ju alltid dammsugas, och de fem flyttlådorna mitt i matrummet med släktmemorabilia efter pappa kan du väl rensa lite i.
Det var väl det viktigaste.

Gud jag känner mig helt dum i huvudet. Alltihop är ju i sig trevliga saker (utom det där med gnället, då.)
Jag skulle vilja kalla mig prillivigierad. (Felvänt och med två l, ja. Som i "lyckligt lottad och komplett snurrig".)

Huskorset sa...

Det förra var till LB.

Snok: Tack, det tyckte jag med.

Kerstin sa...

"de borde aldrig ha träffats" är en väldigt lockande början på en beskrivning av nåt som heter Familjen. :-)
Kommer den till Sthlm tro?

Lilla Blå sa...

Som sagt, vi byter. :D Trodde du jag var lättskrämd?

wettexvärlden sa...

Gimmie, gimmie ljuset! Åh det måste jag köpa!

Erik Ahrnbom sa...

Kollat in dramatiken?
http://soderfamiljen.wordpress.com/2010/03/11/sa-har-ar-det/