tisdag 30 mars 2010

Crazy hazy dayz

Idag var det EEG-sömnundersökning för Sjuåringen igen. Vi har fått en ny doktor och hon vill väl kolla upp allt. Men nu är det lite häjkon bäjkon här hemma, för 75% av familjen har sovit på tok för lite.
Jag skulle vara uppe med honom till 23.30 i går natt, och Filmstjärnan skulle sedan väcka honom kl 04.00 i morse för att duscha och baka bullar. Denna arbetsfördelning hade vi bestämt, men det visade sig att vi båda hade svårt att somna. Kl 02.00 tröttnade Filmstjärnan och gick upp och kokade fond istället. That´s my man! Själv låg jag kvar och vred mig i några timmar till. Jag är väldigt envis.

Allt detta är till för att ongen ska kunna somna på ett kick kl 10.00 på förmiddagen när alla elektroderna är fästa på hanses lilla skult (Tror ni han gjorde det då? Näpp, det tog en halvtimma av sprätt och bök innan han domnade bort).
*
Jag hade lite svårt att hitta på något att göra med honom i går kväll. Då kom han själv med den strålande idén att vi skulle gå på på kvällspromenad och sätta upp de där rådjursskrämmorna vi skickat efter. Sagt och gjort, vi testade dem också och de pep som de skulle.
Vi gick alltså en liten sväng runt Jonsered vid 22-tiden på kvällen, tittade in i folks mysiga hus och i kröken där man skymtar Lillkillens dagis ilade det till i mig: Helvete! Det är måndag kväll i påskveckan och vi har städvecka. Jahapp, det var bara att gå hem och hämta nyckeln, ta med ongen och gå och städa kooperativet. Filmstjärnan hade redan gått och lagt sig för att orka upp kl 4.

När vi väl var där och moppade loss tyckte jag att det var värst vad det var lite grus idag då, inte så mycket leksaker och väldigt lite matrester under borden. Och inte hade någon pinkat utanför på toaletterna heller. Först när jag skulle tömma alla sopor och de redan var tömda blev jag misstänksam. Jag kollade i tvättkorgen för moppar och trasor - jodå, visst låg där några som var fuktiga. Någon hade redan städat. I köket var det också himla rent men det stod lite disk i diskhon som lurat mig. Vi gick hem. Jag kollade almananckan: Vi har städvecka veckan efter påsk. Häpp!
*
Nu har jag sovit en timme, Sjuåringen är trött som en drucken men vägrar gå och sova. Han är så upphetsad av för lite sömn, vara ledig från skolan och ha varit på sömnundersökning. Han är ga-len och uppför sig som en besatt. Han har den där stirriga blicken och det finns inget stopp på honom.
Mormor, som är här och hälsar på, kom in från trädgården för en stund sedan och meddelade att "Det sitter en ung man i ett äppelträd i bara kalsongerna och kan inte komma ner."
I detta nu sitter han i sitt rum och pratar med sitt lego.
Nota bene: Inte "leker med sitt lego".
Han pratar med det.

Nu är det bara resten av dagen kvar.

11 kommentarer:

Lilla Blå sa...

Det låter som upplägget till en TV-serie. Life in Jonsered liksom. Sälj idén, ha jobb så länge du gitter och tjäna storkovan. Bli Sveriges lilla darling... eller skit i TV, fortsätt bara vara vår darling. Det är inte dumt, det heller.
Klapp på kind från mig.

Godiva sa...

Åh, vilket underbart inlägg! Vilket liv! Jag blir helt pigg faktiskt för jag inser hur smidigt jag har det.

Jag har försökt maila dig en 'inbjudan', vet inte om den kommit fram eller om du kanske av olika anledningar inte hunnit kolla mail : -)

Skicka gärna ett hej till lovely_godiva@hotmail.com om du vill!

krams

Åsa sa...

Hoppas att ni fick det svar ni ville ha av doktorn. Att det är bra med 7-åringen.
Ska ni passa på att åka österut till påsken, eller har ni kanske fullt upp med att skådespela? Om ni kommer hit till oss, kanske jag hinner med att ge er en kram eller så. Har sett att det finns julklappar till era barn kvar att hämta hos pappsen.

Erik Ahrnbom sa...

Hehehehehe.

Översättarhelena sa...

Ojojoj. Nu undrar jag lite hur resten av dagen förlöpte.

Huskorset sa...

Lilla Blå: Det skulle bli precis som Saltön: Segt som fan och plötsligt dör någon. (Ja, ursäkta, jag känner mig bara så galghumoristiskt lagd såhär på kvällskvisten. Började läsa Ann Heberleins bok i pauserna under kvällens föreställning. Köpte den cirka en vecka före Huldran lämnade denna värld. Boken skräms så ini helve och är så bra. Jag har inte velat ta i den förut. Nu gjorde jag det idag, vet inte varför)
TVserien kan f.ö. få en intressant spinoff, kanske som dramadokumentär: "Pojken som kunde prata med lego". (drrrrum-disch!
Och du är en pärla i gull.

Godiva: Haha! Du menar "smidigt" som i "mordförsök-per-traktor, bajsberg, hästförlossningar och färska testiklar till middag"? ;) Puss och stor kram på dig.
Inbjudan??? Wow! inte hört nåt. Jag mailar på rot.

Åsa: Hej hjärtat, svar från doktorn kommer om ett par veckor sa dom. Och vi kan väl ringas, men österut kommer inte vi (jag) att orka, tyvärr. Men tack för inbjudan! :) Vi spelar skärtorsdagen och ska på kalas på påskdagen. Stor puss, jag tänker på dig massor. Du är strong, du är bäst, basåruvet.
Vad i hela frajden då för julklappar förresten? Glömde vi några eller? Oh, well.

Erika: Jo du. Barn är för härliga.

Huskorset sa...

ÖH: Oj, jag skrev kommentar så länge att jag missade dig.
Jo, det blev Bullar och saft i trädgårn med ongarna och deras två kompisar Bullen och Katten (i en sorts desperat längtan efter bullerby-idyll), och Falafelmiddag som inget barn åt av och så föreställning på kvällen med min kära moder i publiken! Allt i ett tillstånd av berusningspåminnande trötthet. Och nu ska jag knoppa. Godnatt jord!

Huskorset sa...

Versala Bullar, tydligen. "Så goda var dom", liksom.

wettexvärlden sa...

Här var det fantamej full rulle. Full bulle..?
Äsch.
Onsdagskram!

Snokis sa...

Jag trodde att de pumpade i barn ofarligt sömnhormon för att få dem att somna. Det där låter som en udda metod.

Huskorset sa...

Droger? I wish... ;)