söndag 8 mars 2009

8 mars, internationella kvinnodagen

De sa på radion att Barbiedockan fyller femtio i morgon.

5 kommentarer:

Lotta sa...

Med två flickor har jag förstått att Barbie (hur kvinnofientligt designad hon än är) kan vara så mycket mera än bara ett våp. Hon kan slåss mot drakar och vara polis, vara Tarzan i krukväxterna eller sjörövare, mamma och älva. Eller häxa. Du har väl läst "Kenta och barbisarna"? Genial!
Jag är en motvillig Barbieförsvarare...men vuxna ögon är mycket mer stereotypskapande än barnen. När min äldsta fick sina första, begagnade var det efter en del ångest från min sida, men redan första dagen blev jag lugnare när hon 1) klädde Ken i kort rosa klänning och 2)tog det medföljande sminkbordet med fastsittande spegel (som jag såg det) och med stor självklarhet deklarerade att nu var det dags att jobba vid datorn...

Fredrik sa...

Hahahaha

Gäddan sa...

Skönt, då dör hon snart!

kung blåtand sa...

Jag kommer ihåg barbie - syrran, lite äldre än jag, hade en fin samling. När det var dax att dela med sig till lillasyrran slutade det i "barbie offer" - jag var före min tid och stympade raskt fötterna på dockan, klippte av håret och målade med mammas märkpennor (för fryspåsar)"fräcka" tatueringar.
Syrran var inte glad - idag tänker jag på Josef Fritzel(reserverar mig för stavning, vill inte ta reda på) vid det minnet.
Vet inte varför. Usch.
Syrran har förlåtit mig.

Huskorset sa...

Lotta: Kenta och Barbisarna är sååå bra! Låter bra det där med din dotter. Jag har givit mina gamla till Sexåringen, han lajar gärna med mig med dem, men han får kommentarer av kompisar om de ligger framme när han får besök. Skitungar.

Fredrik & gäddan: :D

Kung blåtand: Mooooaaahahahahaaa!