fredag 6 juni 2008

Skryt skryt skryt och ljuveligt är det!

Det är väl så, att med allt som prunkar utomhus, så blir bladpersiljan och krukkoriandern i köksfönstret lite bortglömda. Har inte varit tvärnoga med uppdateringen på månskensbonde-fronten, men nu drämmer jag istället in en rökare i krysset:
Det blir nypotatis till midsommar!


Sockerärtor, rabarber, gräslök, dill, bladpersilja, rosmarin & jordgubbar (båda utplanterade), div. salladssorter, frilandsgurka, morötter, bisarra mängder rädisor, schalottenlök och som sagt - potatis. I branschen skiljer vi på affärernas "färskpotatis" och "nypotatis" - som ska vara absolut max 12 timmar gammal, helst bara en kvart eller så, innan man bara precis gnuggat av det yttersta skalet och den kommer i grytan .


Tomater är törstiga. I hyllan står fyra sorters chili, paprika och physalis.


Herr Gurka är också törstig. Han har väl dansat en del.

Chocolate cherry heter den här tomaten. Vi har även Moneymaker, Gardeners Delight, Black Russian, Tigrella och Gul pärontomat.

Det fanns en gång en trubadur som tvivlade. Han hade inte räknat med Filmstjärnans DAMP. För det är faktiskt mest han som odlat. Men blomstren är mina, även om han är snäll och vattnar då och då. Vi avslutar med Drottningen och hennes hovdamer:

5 kommentarer:

Söderbergs Take sa...

jag tror att jag också har såna där pioner eller vad det är

Huskorset sa...

Eller om det är opiumvallmo du har.

Peter Barlach sa...

Åh vilket underbart inlägg! Grattis! Nypotatis är ett underbart ord. Det plankar jag rakt av. Nu ska jag ut och kupa för andra gången. Hälsa filmstjärnan också och gratulera. Jag har väntat på ett sånt här inlägg. Grattis igen!

Huskorset sa...

Peter:Tusen tack, raring!
Inte utan att man är nyfiken på hur det går för dig & Jonna. Det är ju torrt som faen i år, men då slipper man å andra sidan snigeljävlarna.

Söderberg: ...vill bara förtydliga att jag visst tror att du känner igen en pion när du ser den.:)

Söderbergs Take sa...

jo jo, men man får väl skoja lite.