torsdag 12 juni 2008

När Filmstjärnan är borta dansar Huskorset på planteringsbordet

Filmstjärnan har fått direktiv av överordnad att åka en dygnsnabbis till Stockholm för att ha viktiga möten och gå på viktig teater(!). Klockan halv tio sover äntligen ongarna och jag får gå ut och påta: Rycka lite kirskålsblad så deras jävla envisa rötter dör kvävningsdöden, spruta såpspritvatten på bladlössen (ny blandning, verkar funka, hurra), vattna, hata knotten och peta ner en planta eller två. Eller tre.


Vid förstukvisten ville jag ha lavendel och då fick jag det! För jag bestämde själv. Ain´t life grand? Tre plantor och några nedpetade smultronrevor - bless their little hearts för att de sprider sig och frodas som vore de ogräs. (Det är lite onödigt att klicka på just den här bilden, den blev inte så snygg som jag trodde. Såklart den inte blev när jag sket i att stajla den Alltså plocka bort verktyg och tända lykta och jobba med skärpa och sån´t.)

Gammalt hus ska väl stockrosor ha:


Vi får se om det blir fint med röda eller om det ser för tääskigt ut mot den redan rätt röa fasaden.
Och så hade jag också besök. I svartvinbärsbusken som är alldeles ny och som vi gullar med för att den ska överleva. Fast jag tog inte upp den på armen för att få fina bilder.


Har ingen aning om vad det är med den var stor som ett stort ekollon och lika brun och blank. Måhända blank för att den var blöt eftersom jag just vattnat. Vet någon? ÖversättarHelena?

2 kommentarer:

Ö-Helena sa...

Ja, givetvis vet jag det: En Otäck Jävel, det är vad det är!

Huskorset sa...

Dig kan man alltid lita på!