fredag 8 januari 2010

The roaring forties have begun!

Jag firades mer och finare än jag någonsin kunnat önska mig! Tacktacktack ska ni ha för glada tillrop och gratulationer här i kommentarsfältet!

Lillkillen började givetvis kräkas natten före kalaset så ingenting av förberedelserna hanns med så som det var tänkt och barnvakten blev vi utan. Men de fantastiska vännerna som kommit långväga hjälpte till uppe i Ordenshuset att ställa i ordning till festen: Jomp, Kusin M, Fröken Fab (som visserligen bor i Jonsered men som är snäll), Inspicienten (som bor i Göteborg, men som också är snäll) och Kultursamen. Heders!
Och, fram emot eftermiddagen piggade Lillkillen på sig, så vi bestämde att ongarna fick sonika vara med på kalaset (alternativet var ju att Filmstjärnan skulle vara hemma med dem och det ville jag inte på några villkor); vi ställde in alcogel på dass och alla gäster fick stalltipset att inte gosa med Lillkillen.

Vi tog dit resesäng, filtar, böcker, en minitv med DVD samt ett Nintendo DS - men det var ju roligare att vara med i kalaset, tyckte de båda ongarna och fick därmed med all säkerhet ett minne för livet: Sjuåringen (som i vanlig ordning tog av sig i bara kalsongerna framåt kvällen) smulade ostbollar i håret på folk från balkongen och skrev i luften med tomtebloss. Lillkillen lullade omkring och var truligt gullig - och rätt jobbig, tror jag. Men det märkte jag knappt, det tog Filmstjärnan hand om med benägen hjälp av flera gäster, bl.a. Den trevlige Indiske Herrn, Kultursamen och Trisse (som kom på kalas trots att han fått ryggskott. Det är kompis det!).

Maten hade jag inte lagat, det hade En Mathimmelens Ängel (jag ska kolla om jag får/kan länka till henne) gjort. Jag hade bara önskat den, och jag visste att hon var bra men inte att hon var SÅ bra.
Sa-go-likt gott:
Kanelkyckling med pinjenötter,
Varmrökt lax med välnöts- & äppelpesto,
Saffrans- & fänkålspotatisgratäng,
en alldeles gudomlig Babaganough,
Hoummus,
Paprika- & fetaoströra
Tre ljuvliga sallader
Tiramisù till efterrätt (med "40" i kakaon så klart)
och så
Jansson till nattamat, med Filmstjärnebakat knäckebröd.

Spotifylistorna från inflyttningsfesten i våras funkade perfekt fortfarande - med extra piff och sväng av DJ Kultursamen som tagit med egen dator. Ett rackarns röj och Doktor Blods och Shetlandsponnyns (hennes bonus-)tonåringar som bartendrar. Det enda trista var att Araben åkte till Indien på nyårsafton på semester i tre veckor och att Duschen på Parkgatan var tvungen att arbeta i Norrland.

Jag hade så vansinnigt kul och ska leva på detta kalas längelänge och redan nu börja spara till mitt 50årskalas, för fanken vad kul det är med fest!
Note to self:
Se då till att hyra ett ställe som har en fungerande diskmaskin. Det tog två dagar att diska allt och städa efteråt. Även där fick vi fantastisk hjälp av vänner; Kusin M som tog ongarna, Jompen & Kultursamen, Mölndals Stolthet Koreografteknikern & Animatrisen, Den trevlige Indiske Herrn & Schatze (eller om det eventuellt var Katze) som hjälpte till uppe i Ordenshuset.
Och över alltihopa svävar min älskade Filmstjärnas ande, det var han som höll i så många trådar och finurlade ihop så många finurligheter och fejade in i det allra sista.

Jag är i Skåne nu och hjälper K att rensa ut grejor efter Pappa, vilket är en resa på sitt sätt.
Vilken vinter det har varit, va´? Och fortfarande är. Både i väder och liv.
Kärlek på er, vänner! Alltid!

6 kommentarer:

Lilla Blå sa...

Amore till dig, gamling! Mucho amore!

Snokis sa...

Det låter jättefint, trots ingen barnvakt.

Översättarhelena sa...

Tack återigen för ett himla trevligt kalas med enastående käk och en massa roliga människor!

Ansi sa...

Vad glad jag blir - grattis till en lyckad fest! Den kom väl väldigt lägligt nu i "vinterkylan"...och nu kommer ljuset tillbaks snart o det blir..vår..Kram!

Peter Barlach sa...

wow, nu känns det som vi var där trots allt. puss!

Huskorset sa...

LB: besame mucho!

Snokis: Det var det! Ongarna verkade liksom tycka att det var väldigt spännande och hemskt tråkigt på samma gång.

ÖH: Tack för kaffet, om man säger! ;) Och för att ni var där - gästen gör festen!

Ansi: Jaaaa. Snön är väl ok, men mörkret...huuu.

Peter: Raincheck på den, då. Kram o hälsa.