söndag 24 maj 2009

Men jag älskar ju dig! (och Partymusik)

För ett tag sedan skrev jag en tweet som löd:
"Jag är gift med en underbar blomstrande blogg och vänstrar ohämmat med en sexig liten twitterhunk utan djup."
Nu är det som om twitterhunken dumpat mig, bloggen fått reda på alltihop, är skitsur och fryser ut mig.

*

Men nu till någon helt annat: Självberöm. Håll för näsan.

Jag har varit - och är - så himla lycklig idag, i hela magen. Och det är till stor del min egen förtjänst!
Gått omkring och mysstädat här. Var ganska trött i morse, men eftersom ongarna både tillbringat kvällen samt sovit över hos Biffteki och Smålandsamazonen (tillsammans med deras två barn och två barnvakter) och stannade kvar där halva dagen, gick det lugnt till. Och: Jag har (som sista människa i världen?) upptäckt Resorb. Älskar Resorb. Finns på apoteket. Köp hem. Ha alltid hemma.

Vi sjösatte alltså en helt otroligt kul fest igår. Massor av grannar och nya vänner här ifrån Jonsered kom, gamla och nya kompisar inifrån stan, från Hästgänget kom Islandshästen, Shetlandsponnyn (med Doktor Blod och deras nye lille treveckorsbäbis) och Araben (och hennes nya snubbe) som hade kommit ner från Stockholm. Västgöta-Lindberg likaså. Huldran på Åsen körde upp från Skåne. T.o.m. TandersBlomman och Duschen på Parkgatan reste ända från Sundsvall! Som jag längtat efter dom. Duschen kom redan på fredagen och deklarerade sig själv som min bitch. Hon var en ovärderlig som hjälp i alla förberedelser. Förresten, det var det många som var:
Partytält, grilllar, stolar och bord hade inlånats från diverse grannar.
Servis, glas och bestick hyrdes.
Sallad hackades av Smålandsamazon och Linnégatans Lilla Rivjärn (och Dusch).
Bloggvänner bidrog med bra musiktips!
Lasagne samt chokladkaka med salt och citron hade lagats av edert Huskors.
Välkomstgrogg blandades av Filmstjärna och den blev så bra att ni här ska få receptet:

Hallebacken Summer Fizz:
Martini Bianco
Gin
Flädersaft
Pink grapefruit-läsk
Grapejuice
Garnera med citronskivor och myntablad


Vi var inalles cirka sextio personer, dealen var att Filmstjärnan och jag bjöd på käk och folk tog med sig det de ville dricka.

Vår Isländska granne och flera andra var lyriska över Spotifylistorna och det gjorde mig så fantastiskt glad, det var precis den reaktion jag hoppades på när jag satt och pusslade med listorna. Gästen gör festen och musiken ger magiken. (Den ni! Den kom jag på nu. Men det känns som om någon måste ha sagt det förut. Eller hur?)
Nu får ni dom! Vassegoa, hoppas ni har Spotify:

cocktail & mingel
dinnermusic
groove & headbangin´

Nothing says party like trettiofem meter kulörta lyktor (ännu en tweet, jag re-tweetar mig själv, märker jag) och när vi hängde små, fina, av glas, avsedda för värmeljus, nere i trädgården bland äppelträden var det inte fel det heller. Några till i växthuset och mitt på gräsmattan tändes det en eld i Inspicientens inlånade grilltunna frampå nattkröken.

Vilka underbara människor det finns och vilka fina vänner jag skaffat mig genom åren. Vi skaffat oss. Bra gjort, oss! Jag är fortfarande så varm i hela hjärtat och ska sova så gott i natt och det här kalaset ska jag leva på till den 6 januari nästa år.

*

Och kanske att bloggen förlåtit mig nu. Det känns i alla fall mycket bättre mellan oss.

8 kommentarer:

Sus Klurar sa...

Du ska inte twittra.
Du ska blogga.
Ju.
Och resorb...jag har inte heller testat det.
Det är dags alltså?

Anonym sa...

Jag tror att bloggen tar emot dig med öppna famnen. Det är bara lite demonstrativt man-gör-inte-vad-som-helst-med-mig som ska ut ur systemet.

Resorb alltså? Okidoki.

Huskorset sa...

Sus: Ja, jag tror det. Ju. Tack för support!

Suz: Ja! :) För jag tror den älskar mig tillbaks.

Båda: Resorb it is. Ta den med apelsinsmak, den är något mindre osmaklig än den som ska smaka svartvinbär. Och ta två åt gången, i ett stort glas vatten.

Anders Sparring sa...

fint med spellistorna, vi har spisat hela morgonen.

mvh
Anders Sparring
med familj

Huskorset sa...

Sparring: Det gläder mig storligen!

Anders Sparring sa...

Till min glädje och genans hittade jag min ungdoms stora dansgolvshit "the temple of love" bland dina låtar. Fantastiskt svängig depprock där, och så den insiktsfulla raden "life is short and love is allways over in the morning".
Som man dansade och sjöng med.

Huskorset sa...

Genans? Vad i all världen då för?
;)

Anonym sa...

Om ni vill ha riktigt nice Partymusik ska ni lyssna på BigDif ! :D jag tycker de är jättebra! men ni kanske är lite äldre än mig här på denna bloggen, jag är bara 17!