tisdag 26 maj 2009

Ja, jag tänker dansa mazurka med Herr Gurka och hans bror om jag hittar domI Partille (Centralorten. Jonsered ligger i Partille kommun, för den som inte visste det) finns Sävedalens köpgata Göteborgsvägen. Det är ett lite äldre område än Partille centrum och rätt mycket charmigare. Det finns en liten men välsorterad järnhandel, ett konditori, en blomsterhandel och massor med andra småbutiker. Jag gillar Sävedalens köpgata.

Det allra bästa med Sävedalens köpgata är en boklåda: Partille Bokhandel. Den är inrymd i en gammal funkisvilla och drivs av någon som måste vara en underbar, tvärlitterat bok-tok-entusiast. Där anordnas små barnboksevenemang, författaraftnar, uppläsningar och jag vet inte allt. De är så glada och bjuder så generöst in en i litteraturkonsten på ett sätt som gör att jag skäms litelite varje gång jag klickar hem en bok från nätet.

I morgon ska vi gå på Lennart Hellsing-kalas i deras trädgård. Kom ni med! Det är gratis men man måste boka plats. Filmstjärnan, StruMadamen och jag drar med ongarna som alibi.

(bilden har jag fräckt snott från deras hemsida)

2 kommentarer:

Lotta sa...

Ja, den är riktigt fin. En gång i tiden ritade jag en glassfabrik (på arkitektskolan) vilket innebar att jag spenderade en del tid på Triumfglass. Gratis glass och en sväng till bokhandeln var givna inslag.

Huskorset sa...

Gratis glass! Damn. Man skulle blitt arkitekt.