måndag 18 januari 2010

[trivsamt sorl] [spridda hästgnägg] [någon stämmer en banjo]

Mina damer & herrar! Välkomna ska ni vara till galafestligheterna i samband med utdelandet av årets Plexpärla! Strängt taget är det ju förra årets, men ...äsch.

Nå! Som ni alla vet har galan försenats i år, då juryn var tvungen att först fylla 40 ordentligt och sedan vila opp sig på Bali eller Seychellerna, jag minns inte riktigt vilket det blev. Juryn var i alla fall under inga omständigheter hemma i Jonsered och tog hand om kräksjuka barn eller maginfekterad make, den saken är klar. Men nog om det! Jag tar nu omedelbart tjuren vid de berömda hornen, går pang på den mytomspunna rödbetan, får den ack så välbekanta ändan ur vagnen och deklarerar att 2009 års Plexpärla tilldelas [paus för banjofanfar] för sin iver, sin ilska, sin intelligens, sin infektiösa humor och sin aldrig sinande inspiration:

Godiva! [jubel och dånande applåder]

Nomineringsmotiveringen löd:

”Är det inte alltid Godiva?”

och skrevs av Snokis och inför det argumentet lägger sig juryn platt. Även Anna Toss och Peter Barlach nominerade Godiva, dock utan lika pregnant motivering.

Godivas egen blogg är en blomstrande djungel av högt och lågt, ett ljuvligt spretigt ställe där allt får plats. Som kommentator är hon kvick, gnistrande intelligent och har så gott som alltid en sprillans ny vinkel på inlägget hon kommenterar. Och juryn har aldrig på hela internetet råkat på någon annan som så tjusigt – ehuru respektfullt - som Godiva, kan platta till den som det behöver – ackompagnerat av ett snällt leende. Och då talar jag ickot om någon standardsmileygubbe: Godivas leenden strilar mellan bokstäverna.

Klokskap, humor och ett glödande rättspatos genomsyrar hennes kommenterande och juryn önskar att alla människor i hela världen, inklusive hon själv, någon gång finge möta denna till synes - f´låt: läses extraordinära människa.

Juryn bugar sig i ödmjuk vördnad och stor tacksamhet. [applåder]

Nu blir det Cowboykalas i stallet. Hundar är välkomna. Yeeeee-haaa! [pisksnärt]

[countrymusik, sorl och jubel]

(1st och 2nd runner up: Snokis och den pallplatsprenumererande Erika Hrnbom]

8 kommentarer:

Peter Barlach sa...

Hurra hurra och tusen grattis! Saknade bara nåt exempel på vad du tycker är en bra godiva-kommentar. Får man önska en liten edit här kanske. Men grattis igen till Kommentarsfältens Marta, och roligt pris tycker jag.

Översättarhelena sa...

Grattis! Godiva 4ever!

Erik Ahrnbom sa...

Självklart Godiva! Alltid först, alltid bäst. Tackar och bockar för fin pallplats!

wettexvärlden sa...

Godiva rules! Jiiihagrattis!

Gillade banjofanfaren. Såna vill jag ha på min begravning!

Snokis sa...

Godiva är Godiva liksom.

Godiva sa...

Näääää men!

Alltså, här har man varit olydigt borta från blogglivet en vecka och så...!

Nu blev jag så där varm i hjärtat som bara blogglivet kan göra en!

Hur ska jag fira det här? Jag ska köpa champagne i morgon!

PUSS!! TACK!! OJ! JÄKLARS!

Peter Barlach sa...

Precis när man började undra om det var Lovely go Diva som fått priset, så tackade hon äntligen...

Fredrik sa...

Hurra!!!