måndag 11 januari 2010

A stroll ...näe ett Göteborgsvarv down Memory Lane

Jag kom hem igår kväll från K i Skåne, där jag rensat och rotat bland Pappas gamla saker. Eftersom jag inte hann med allt därnere tog jag med mig en hel del och sitter nu och går igenom:
* Två lådor memorabilia (lappar, kort & brev jag skrivit till Pappa under åren, ett tiotal foton på mig som barn, konstiga kvitton, tidningsurklipp & program från föreställningar jag gjort som han kommit och kollat på, min gamla GT-blogg utskriven på sjuttifjorton A4-papper, pennor, korrenspondenskort, etiketter - en massa bôs helt enkelt. Väldigt roligt för mig, ganska ointressant för någon annan. )

* En låda svartvita släktfoton där det äldsta troligtvis är taget 1848-1850. Gamla brev, ett odaterat släktträd med - förutom ett -okända tyska namn.

* Slitna, älskade, tyska poesiböcker där mina äldre släktingar och deras vänner har broderat blommor på pappren, pressat och torkat riktiga blommor och skrivit med snirklig handstil på en tyska som väl ingen kan tyda idag eftersom det är daterat 1819-1831. Nästan 200 år sedan. Mindblowing.

* Två lådor böcker, varav en från från min barndom som varit försvunnen men nu återfunnits (Barna Hedenhös! Varför i fridens namn finns de inte i nytryck? Snickar Andersson och Jultomten! Hylands Hörnas ABC-bok!)

* Två lådor pryttlar och keramik (Filmstjärnan suckade ljudligt och himlade alldeles tydligt med alla ögona)

* Tre konstverk, tavlor från min uppväxt som jag tycker om

* Två Sonab Carlsson-högtalare som säkert inte funkar längre

och (det mest komiska)

* Uppskattningsvis 15 årgångar av Playboy Magazine från 60- och 70-talet! Väldigt roligt. De verkar vara i gott skick. Givetvis läste min far dem "för artiklarnas skull", ni vet. Märklig känsla nu. Jag har aldrig haft en aning om deras existens. Inte vill jag direkt ha dem. Men jag vill liksom inte att någon annan ska ha dem heller.
Vi fyllde en container nere hos K, det är tre eller fyra gånger så mycket kvar. Jag har fått ihop till två fulla påsar skräp här hemma idag, av det jag hunnit igenom. Men vilket roligt skräp! Och behåller det bästa, det gör jag - trots allt min faders dotter.

4 kommentarer:

wettexvärlden sa...

Det där blir alltid en sån märklig grej, att rota i någons saker. Man får veta sånt man inte visste.
Kanske du kan sälja tidningarna? Visst var det någon som sålde gamla Riff eller Piff eller vad de nu hette för en hemskans massa pengar nyligen?
Kram på dig!

Ansi sa...

bygg en friggebod vetja!

Erik Ahrnbom sa...

Artiklarna VAR bra.

Huskorset sa...

Wettex: Jo, jag googlade lite, man kanske kan få en eller ett par hundringar för vissa nummer. Kram!

Ansi: Hehe, bra idé.

Erika: Ja, ja, javisst. Ska du ha ett nummer?
(ursäkta, kunde inte låta bli)