fredag 1 januari 2010

Om jag kunde blogga...

...men jag har inte tid, för jag måste läsa ut en bok jag lånade av den unga dam vars rum vi får sova här i Skåne. Hon är blott tio, men ytterligt försigkommen och nu har hon har tjatat hål i hôvvet på sin moder Jomp för att få läsa just den boken - trots att det står överallt att den är 15+. Jojo, det vet man ju vicket fint försäljningstricks det är! Bokens titel är såklart "Om jag kunde drömma", författare Stephanie Meyers - just det, den första delen i Twilightserien.

Jag började läsa den första kvällen vi var här, för jag hade ingen egen bok med och orkade inte gå ner till Jompens och Kultursamens vuxenbokhylla. Dessutom tänkte jag vädra lite nya boktips till mina ongar som är några år yngre. Då fann jag den och insåg att jag med två pojkbarn inte håller så värst mycket koll på "tjejkultur" (även om just Twilight-hypen har varit ganska svår att missa). Så, jag greppade den och - hoppla!: Kvällen efter (alltså igår på nyårsaftonsnatten, efter raketer och firande!) låg jag och läste till klockan fem på morgonen!
Inte är den så himla välskriven, men det var det väl ingen som väntade sig? Däremot: Hur-ska-det-gå-faktorn i kombination med en alldeles ljuvlig prepubertalt bultande romantikfaktor-som-spränger-alla-tidigare-kända-parametrar så intagande att jag sopar den haksläppsflagranta könsrollskonserveringen under mattan, kryper nöjd till kojs, sjunker in i boken och låtsas att jag är tolv igen.

4 kommentarer:

Lo sa...

Samma betyg har kommit från andra i vår ålder, så jag tror jag ska ta och leta upp ett ex jag med...

wettexvärlden sa...

Låter alldeles ljuvligt. Min bästa jul som barn var när jag fick 5 Kittyböcker från ett antikvariat i julklappa. Lycka!
Gott Nytt År!

moder solo sa...

oj oj...kom ihåg när ett visst huskors övertalade mig att läsa Harry Potter.....slutade med att jag maniskt läste alla böckerna över en helg.....beställde hemkört bara för att jag inte hade tid att gå och köpa mat....snälla be mig inte läsa den boken....jag har inte tid att bli manisk...

Godiva sa...

Intressant. Jag förstod inte charmen med True Blood när alla andra satt som klistrade. Kanske man ska ge vampyrerna en chans till ändå?