tisdag 18 augusti 2009

Jag känner mig som en rörmokare som ringts in för att förlösa ett fölDet är lika tjockt i skallen idag. Min hjärna är som Schengen, släpper inte in ett jota. Den är så full av tankar och intryck, så trött efter textanalys, samtal och påfläskande utan täckning (=säga mina repliker med full kraft utan att förstå dem), så tömd på driv.

Jag kände mig som en konstrobot när jag kom hem. Fattar ni, jag var så slut i roten att jag inte mäktade uppbåda kraft att avstyra Lillkillens idé om att han ville "jöja egna tvålaj" fast det var hög tid att laga kvällsmat, utan det föreföll mig betydligt enklare att plocka ner det färdigköpta pysslet från höga hyllan där han fått syn på det och dra igång. Med glitter och färg och hela baletten. Haha, jag gjorde tvål! Det hade jag aldrig trott. Fem fula, äckliga - och förmodligen usla - tvålar blev det. Men Lillkillen var nöjd.

Nu har jag dessutom pluggat in texten till hälften av morgondagens scener. Hur fan det nu fick plats.
Jag har världens svårroligaste jobb.
Jag är väldigt förvirrad, men på ett bra sätt.
Jag jobbar metodiskt men komplett godtyckligt.
Jag är glad i grunden, men känner ändå att detta (för mig) nya arbetssätt krattar manegen för en massiv ångesturladdning någon gång fram i...säg, sjätte repveckan (varför inte taaa den elfte september en vecka före premiär när Filmstjärnan dessutom dubbeljobbar? Värre saker har hänt det datumet), när allt det där jag listade för två dagar sedan kommer att komma upp. Plus den här (som jag kom på igår):
* Min karaktär är en idiot och jag hatar henne.
Ack, giv mig styrka tills dess. Men, som sagt, än så länge är jag skitglad. Inte minst för att Filmstjärnan köpt en ny fjärrkontroll.

8 kommentarer:

ullisen sa...

håhåhåh! jag säljer såna här på mitt jobb men ojoj jag skrattar glatt och hjärtligt för jag har aldrig faktiskt sett en hemma hos nån :) underbar humor! - om det ehum inte är så att ni har lite dålig syn eller så? isf ber jag väldans om ursäkt!

Huskorset sa...

Närå, vi ser bra.
Men den piggar upp.

Bonus:
* Den är betydligt svårare för Lillkillen att gömma.
* Barnens Mormor fattar den med en gång.

ullisen sa...

bra! att ni ser fint alltså.

förutom dina bonusar anser jag att man aldrig ska förakta inslag av humor i vardagen. det lättar upp väldans!

Huskorset sa...

oh yeah.

Godiva sa...

Ingen dum rubrik alls.

Hellre en rörmokare än en kontorist från skatteverket, tror jag... : -)

Huskorset sa...

Haha! Talar du av erfarenhet här månne?

Snokis sa...

Vi ska också jöja egna tvålar hos oss nån dag. Har inte ens orkat läsa på förpackningen än.

Huskorset sa...

Det var inte så svårt. Mest kladdigt.