söndag 27 november 2011

Till berörda parter

Jag har den sorgliga plikten att meddela att julkaffet inte blir av i år.
Det har sin förklaring i att Nioåringen ska på sömnundersökning måndagen efter den söndagen vi tänkt ha det och ingen annan adventssöndag funkar riktigt, tyvärr. Jag/Vi hinner inte få i ordning allt. Ni anar inte vilka mängder kakor det tarvas när folk blir varma i kläderna.

Det ingår, som någon kanske minns, i förberedelserna inför ett EEG-prov under sömn att barnet ska gå och lägga sig tidigast 23.00 och gå upp 03.00.
Det kan man inte utsätta ett barn som ätit sig mätt på enbart kakor hela dagen och stimmat runt med huset fullt av folk för. Det är nästan så att det står i Barnkonventionen att så får man verkligen inte göra.

Icke desto mindre blir det ett pepparkakshus, jag håller som bäst på att konstruera mallarna till modellen. Egentligen är det ändå mest mig det är synd om. Dels för att det är min tur att gå upp kl 03 med Nioåringen och dels för att jag inte kan malla mig med PepparkaksAllum inför sextio sockerchockade gäster. Boo-fekkin-hooo.

4 kommentarer:

Snokis sa...

Jag tycker du kunde ha en omröstning om vilken byggnad ni ska bygga i år. Barbapapas hus är mitt förslag.

Huskorset sa...

Hahaha! Ett fantastiskt förslag som jag tror är antingen för lätt eller helt jävla omöjligt:
1.Ett gäng degklunsar som man gräddar hela och sedan ställer ihop och dekorerar. risken är att de ändå sjunker ihop under gräddningen.
eller
2. Försöker sig på att baka ut och sedan grädda tredimensionella sfärer (något som jag tror tar en fem-sex år på sockerbagarmästarskola i typ Frankrike).

Anonym sa...

Vi från de sydligare nejderna tycker faktiskt att Pyttebron äntligen ska få komma upp på bordet. Ja bakbordet alltså. Nu när Pyttefajten äntligen är över, eller är den det?

Huskorset sa...

Det har du sannerligen rätt i! Om jag bodde i Ählm skulle jag avgjort ha gjort Pyttebron!
Vad jag förstår var det inte jättestort deltagande i omröstningen och den var "rådgivande" - vilket väl betyder att politikerna ändå gör som de vill... Men än lever hoppet!