fredag 25 november 2011

Jerry, Kurtan och Brita BorgJerry Williams intervjuas i dagens SvD och även om rockabilly inte är Huskorsets mest delikata kopp te så svänger det onekligen en hel del om både den och Jerka själv. 70 bast, över 50 som artist (!!!) och snacka om att han enkom genom att envist göra det han älskar har (som det heter nuförtiden) "vårdat sitt varumärke" till att bli ett av de mest tydliga i vårt land. Det är både tankeväckande och inspirerande.
Sedan det här citatet om julprydnaderna i hans barndomshem. Gotta love:


Hans ståkkolms-lingo med engelskspråkiga inslag är genomsyrad av svunna tiders folkhemstrygghet och inget mindre än fantastisk. Han är gift med tre barn och "snackar aldrig om familjen för de har egen power och är inget bihang till mig" och medger att Beatles hade "flonk när de lirade".
Gotta love det med.

När Lasse Brandeby avled härom dagen lade många av mina FB-vänner upp klipp med Kurt Olsson, här är ett med just Jerry Williams:


I och med det övergår vi till Lasse Brandeby och hans stundom geniala förmåga att fånga och utveckla en halsbrytande ögonblickshumor. Var snälla och överse med de pålagda skratten, minns att det var åttiotal och på modet var att tv-ljudet skulle tala om för människor när det var dags att ha roligt:


Till sist vill jag traktera eder, denna fredagsförmidag, med ett smakprov på varför Brita Borg är en av mina förebilder:


Trevlig helg! Nu ska jag rita upp Allum.

5 kommentarer:

Helena Hansson sa...

Åh! Om man skulle ta och byta ut toppstjärnan i år kanske?

Huskorset sa...

Haha! Ja, det är inte utan att man blir sugen. Vad snabb du var förresten, jag är ju inte färdig redigerad förrän nu. Missa inte Brita Borg-klippet. :-)

Lilla Blå sa...

Åh, Brita Borg. Nu tänker jag på min gamla mamma. Hon diggade henne och såg ut som henne men skrattade (tyvärr) inte lika högt. Men det gör jag i gengäld.
Mange tak!

Lilla Blå sa...

"Såg ut som henne" förresten... ?!?! Ja, ja...

Huskorset sa...

haha, jaaadå sånt händer ;-)
Det var även min mor som introducerade Brita, via Povel Ramels Knäppuprevyer på LPskivor, sexton stycken i, det s.k. "Jättebumet". Jag kan fortfarande oroande många kupletter utantill.