måndag 24 januari 2011

Vem är längst?

Via en kompis på FB hittade jag till ennyblogg som har varit på Lindex och diskuterat barnklädstorlekar.
Man blir så förbannad. Igen. Men det är bra. För någon gång, någon stans, någon dag så kanske, kanske man inte behöver bli det längre. Suck.

7 kommentarer:

Livet just nu sa...

Långa Barnet var just, långt, när han var liten. Jag fick till svar att så lång kan han väl inte vara om han bara är 5? Och då står den långa ungen intill mig. Vi fick gå till JC och köpa brallor. Den minsta storleken i midjan och långa i benen. Där var det ingen som ifrågasatte. Tror butikerna skulle tjäna på att utbilda sin personal...

ullisen sa...

Gammalt problem men jisses sicken hajp det blivit! Bra att det uppmärksammas iaf. Kanske blir bättring då? Å jag tror inte Lindex är varken ensamma eller värst i det här fallet?!

Huskorset sa...

LJN: Ja, herregud. Man blir ju mörkrädd.

Ullisen: Sannerligen inte att dom är!

Jag brukar som tröst tänka att det är sånt här som är evolution, också. Det är inte bara dinosaurier och encelliga havsamöbor som utvecklas till på land upprättgående varelser som lär sig göra eld, bygga hus och, vad det lider, även spränga dem i luften. Att ändra hela den västerländska mänsklighetens tänk är fan inte gjort på en kvart.

Sus sa...

Jag skällde ut en stackars kassörska på Top Shop en gång. Där fanns en tröja i barnstorlek med texten "Pornstar" på.

Jag har aldrig satt min fot i den affären sedan dess.

Jävla puckon.

ullisen sa...

Ärligt Sus, stod det verkligen så?! Jag är ingen återkommande kund hos Top Shop men hujedamej, det där är liksom inte okej!!?

ps. synd om kassörskan förstås. om hon gjorde rätt så tog hon emot dina åsikter och vidarebefordrade.

Den fanatiska snooken sa...

Igår var jag ute och mätte kläder på Lindex, HM och Kappahl.

Jag valde kläder som motsvarade varandra , typ baströjor, smala byxor, pösiga byxor osv. Det var väldigt små eller inga skillnader, inget att hänga upp sig på faktiskt. Det gäller förstås bara dom grejerna jag mätte alltså, men det är ju svårt att jämföra en klänning med en batmandräkt tex.

Kollade exempelvis två mumintröjor i typisk tjej- och killstil. De var exakt lika stora fast i olika material. Och en rosa-mönstrad tröja mot en Blixtenmaskintröja, också lika stora.

Men självklart finns det skillnader, även om jag upplevde att de minskat mot hur det var för några år sen.

Huskorset sa...

Sus& ullisen: Usch. Klädföretagen får ju döpa sig till vad trams de vill, men att heta så och göra barnkläder är riktigt osmakligt.

fantastiska Snooken: Det var glädjande nyheter. Evolutionen går alltså framåt!