fredag 21 januari 2011

Mossigt värre

Ursäkta mig va, men DNs gulddrake-artikel i morse? (Gulddraken är ett pris som de, enligt DN På Stan, bästa krogarna i Stockholm får varje år. Jag hittade ingen länk till artikeln.)
Gubbklubb så långt ögat nådde (inte deras fel att de är bra, men trist ändå), och till på köpet illustrerad av en serie foton med trånande och rejält uppsnofsade fotomodeller i centrum, där man såg en tydlig tanke i bildspråket. Nämligen den att damerna verkligen skulle matcha sin omgivning. Asiatisk touch hos budget-asiaten, franskt chic på kaféet hos den franske bagaren, etc.
Utom på de två bilder som hörde till de som fått för bästa bar och bästa lyxrestaurang. Barbilden är den enda jag tycker är ok. Där är bartendern (alltså han som faktiskt fått priset och inte någon random hotchick) i centrum och har partajande människor omkring sig.
På lyxrestaurangen har kocken kommit ut ur köket och står vid ett sällskap och skrattar åt något som mannen i sällskapet (javisst ja, det är ju han som betalar) sagt. Mannen är f.ö. iförd rökrock, fluga och 1910-talsmustasch. Kvinnan i sällskapet är i det här fallet ur fokus och sitter halvt bortvänd från kameran så man ser inte riktigt, men hon har ett glas i handen och ser precis ut som en som inte fattat skämtet men mörkar det genom att dricka lite och skratta med för den goda stämningens skull.

phhttpp!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det roligaste är att killen på alla bilder är en kollega till oss!
Och likt mig har han en ofrivillig flint..
Dock har de täckt hans hjässa på bilden som är tagen bakifrån(VIVA PHOTOSHOP). Jämför med de andra bilderna...
Onödigt vetande,
Mvh,
Mack-vännen

Huskorset sa...

Höhö! Onödigt men kul!