tisdag 26 augusti 2008

Årets Skräp redan i augusti * Uppdaterad

Erika Hhrnbom gjorde mig uppmärksam på ett inlägg på Newsmill-bloggen, en sorts blogg-anslagstavla (som nog siktar bra mycket högre) där Karin Eder-Ekman, PM Nilsson och Leo Lagercrantz bestämmer vilka lappar som ska sättas upp.

Inlägget (länk nedan) är författat av Jessica Zandén och Cecilia Gyllenhammar och har givit svallvågor i flera dagar på Newsmill märker man om man klickar sig vidare. Karin Eder-Ekman försvarar sin publicering här och det är särskilt kul när hon ger som en av anledningarna att publicera det ovanligt idiotiska inlägget:
"Zandén och Gyllenhammar är två mycket kända kulturpersonligheter som inte tidigare gett sig in i jämställdhetsdebatten. "
Jaha! Ja, då så. Inte för att man har nåt att säga, alltså.

Erika skrattar åt hela grejen, heder åt honom, Han fick tydligen fick klä skott där, genom att han studsade sin bebis på samma fest och om jag bara orkade skulle jag skratta med.

Jag blir bara elak och dum och tänker att de har åldersångest och är sura för att det finns många många fler tänkande och kännande killar runt trettio nu än när de var runt trettio. Det var ju inte "modernt" då. Det är det nu.

Läs själva, och om ni orkar, de 270 kommentarerna också.

Vad är problemet? Orka vara passionerad jämt och ständigt! Jag älskar korv och mos-ligg! Också! Jag vägrar ställa korv och mosliggen mot sprängsvettgarvvansinnesliggen. Jag vill ha dem alla! De skänker lyster åt varandra!

Det allra allra mest irrrrrriterande och tråkförolämpande är att det på flera ställen i kommentarerna påtalas att de två artikelförfattarna är från Göteborg och inte från Ståkkålm och att det skulle vara därför de skriver så dåligt, har så usla argument och är så allmänt oskarpa i sina formuleringar. Men det reducerar å andra sidan bara kommentatorerna till artikelförfattarnas nivå. Så, släpp det, Huskorset. Du är ju inte ens född här.

Ja! Nu ska jag kolla vad Hemliga Morsan (Alla Dessa Karlar, Messerschmitt, whatever, hon byter header ofta) tycker. Jag har slarvat att läsa ikapp där och jag är säker på att hon har något klokt att tillägga i denna debatt. Hoppas nu att jag tyckt rätt trots att jag inte hunnit läsa mig till vad jag tycker där, något jag annars plägar göra.

* Tillägg: Jag tyckte rätt. hon är bara lite mer kortfattad och genial än jag.

14 kommentarer:

Godiva sa...

Bra skrivet av dig också, jag hann bara citera lite... Undrar hur många länkar de har fått!

Huskorset sa...

Tusentals. Stackars satar.

Godiva sa...

Eller så är det bara tråkig ironi? Det vore synd i så fall.

Ö-Helena sa...

De kan bara inte ha varit nyktra när de skrev det.

Huskorset sa...

Godiva: Kan det vara. Missar i så fall målet kapitalt och...(då kommer vi till ÖH:)Nä. Finns inte på kartan att de varit nyktra. FÅR inte finnas på kartan.

Jo sa...

Fattar inte vad de tänker med eller på? Jag håller med dig, man vill ju ha allt! Förutom en "vänskaplig klapp" på kinden då. Den klarar jag mig utan. Att överhuvudtaget sätta sig till doms över andra människor är fel. Låt folk leva som de VILL? Jag trodde att JZ var vettig. Det tror jag inte längre...

Studiomannen sa...

Jessica Zandén nådde krönet på sin karriär när hon spelade hotellreceptionist i "Jönssonligan får guldfeber". Det räckte väl bra för gott renommé livet ut? Varför paja allting? Nu måste jag ju tippexa på min TV-ruta när jag ser om Jönssonligan för 117:e gången.

Den andra har jag aldrig hört talas om. Och det beror nog inte på att hon inte varit med i Jönssonliganfilmer.

Skatan sa...

Skatan har läst Jessica Zandéns och Cecilia Gyllanhammars inlägg. Beklämmande ... Känner inte till Zandéns uppväxt men Gyllenhammar har väl skrivit en hel roman om sin... så... "att förstå är att förlåta en smula " men jag förstååår inte ett dyft. Och vill inte heller..

dr. no sa...

Äsh, det är väl bra att tanterna vet vad de vill?

Huskorset sa...

dr no: Du, din...haha!

Erik Ahrnbom sa...

På bussen hem från festen, klockan två på natten satt JZ med en lap top i knät. Antagligen skrev hon skiten då.
Fylleinlägg, alltså.

Den förvånade pappan sa...

Hmmm, jag visste inte ens att de var från Götet... Hur som helst är det intressant att två personer kan skriva ihop något så osannolikt värdelöst...

Huskorset sa...

Hurra för Erika! Hans ögonvittnesskildring bekräftar det alla i denna storm i kulturankdammen undrar över. Fylleinlägg, tack gode gud för det. Eller?

Anders Sparring sa...

Näe, det var inte så lysande av Zandén och Gyllenhammar, men rätt intressant ändå. Jag fick lite ångest (och var tvungen att läsa 2 gånger innan jag förstod vad de ville ha sagt, att hon Gyllenhammar har gett ut en bok, framstår som en direkt gåta).