onsdag 13 augusti 2008

"Jonsered lax"

Dr Suz svarar idag på läsarnas frågor på sitt oefterhärmliga vis.
Två tunga anledningar har jag till att inte sno konceptet rakt av (vilket egentligen alla borde, det är ju fruktansvärt roligt):
* Om jag bara visste hur man gör för att ta reda på vad folk som hittat hit har googlat på.
* Om jag inte hade någon skam i kroppen.

Emellertid har Dr Suz bollat vidare en fråga till mig gällande "Jonsered lax". Jag är icke sen att bistå, eftersom jag sitter på en hel del viktiga uppgifter angående detta:
Genom Jonsered rinner fiskrika Säve Å och det är dessutom naturreserverat (eller vad det kan heta) kring ån och omkring liggande natur. Vid gamla Jonsereds fabriker mitt i byn finns ett måndagsexemplar till laxtrappa och det är den som gör Jonsered till ett flugfiskets Mecka! Laxen är nämligen programmerad sedan urminnes tider att simma uppför Säveån ända till Mjörn, en sjö som ligger nära Alingsås, miltals bort. Emellertid är det så snopet att de bara kommer halvvägs dels på grund av Säveåns naturliga konstitution och dels för att laxtrappan tydligen är felbyggd. Och då blir det med laxarna som med humlorna som egentligen inte kan flyga och laxarna simmar oförtrutet på mot Mjörn, men kommer inte längre än Jonsered där de blir uppdragna av glada flugfiskeentusiaster.
All denna intressanta information har jag lärt mig av Inspicienten, min guide och bror i Jonsered och har jag fel lär jag få veta det.

8 kommentarer:

Ö-Helena sa...

Om du skaffar dig en räknare på Susnet så kan du se vad folk har googlat på. Anledning nummer två är jag inte säker på att jag tror på.

Huskorset sa...

Tack, ÖH. Och du kan ha rätt beträffande anledning nummer två. Kanske att Dr Suz får en kollega.

Anonym sa...

Dr Suz applåderar det utförliga svaret och säger att vid mitt skrivbord finns det plats för fler. Vi kommer snart att bilda ett institut, ADBVOA. (Allt Du Behöver Veta Om Allting.) Uppgiften är för stor för en enda doktor.

Huskorset sa...

Haha! Kanon! ADBVOMA!
Jag ska bara fatta lite hur man gör först.

Godiva sa...

Ha ha! "Ska bara fatta lite hur man gör först" :-D

Huskorset sa...

Godiva: Eh...jag visste faktiskt inte vad en referer är... Men nu vet jag! :)

Inspicienten sa...

Jo det stämmer nästan Säven heter åns källa och det saknas en laxtrappa i Hedefors .
http://www.saveansflugfiskesallskap.com/index4.html

Huskorset sa...

Åh, Inspicienten i egen hög person! Välkommen i kommentarsbåset! Vi tackar för informationen och sorterar den i ADBVOA-arkivet under "bilagor".