måndag 26 maj 2008

Se Palmes sista filmOm man är en kulturintresserad drönare utan mål och mening med sitt liv kan man med fördel bänka sig framför SVT 1 idag kl 14.15, avnjuta Suzanne Ostens film Bröderna Mozart, skaffa sig det och ett gott skratt på köpet.
Filmens manus lär springa ur en erfarenhet Osten gjorde som regissör på Storan i Göteborg (Operans gamla scen). Ännu mer pikant skvaller säger att det var mycket som fick strykas i filmen eftersom det var för bisarrt. Trots att det hade hänt i verkligheten. Jag vet ingenting, inga ord efter mig, men det går tydligen fortfarande omkring operasångare i Göteborg med vilka man icke kan skoja om den här filmen. Det är roligt att tänka på. När man är en kulturintresserad drönare som vill ha mål och mening med sitt liv.
Som bonus får man se en halledudane-ung Björn Kjellman i en avancerad statistroll (avancerad statistroll = du är i bild, men har inga eller få repliker och är halvt skymd/är ur fokus/står med ryggen åt. Min specialitet!) som är så liten att han inte ens listas i rollistan på Wikipedia.
Om man inte har någon som helst erfarenhet av hur det går till på en teater kan man i princip betrakta filmen som en upplysande dokumentär.

Inga kommentarer: