söndag 15 augusti 2010

Screw Feng shui


Huskorset har på Blocket köpt en exakt likadan symaskin som hon ärvde efter sin farmor för tjugo år sedan. Med den skillnaden att på den "nya" finns den viktiga pressarfotsskruven kvar.
Den "gamla" dylika försvann en gång på salig Sveagatan när jag låtit symaskinen stå framme obevakad för länge (läs: en halv minut). Visst vet ni att jag älskar mina ongar? Det visste jag också den gången, men det kändes inte riktigt så, just då.
Men nu ska här sys dunkudde och då behövs doningar!
Husqvarna Automatic - symaskinernas Amazon: Kan vara knepigt med reservdelar, men hittar man det, håller den en evighet.
Dagen efter att annonsen var ute hittade jag den. Och prutade tvåhundra. Häpp! Jag är fett nöjd.

12 kommentarer:

suziluz sa...

Yay! Tokfynd!

Själv har jag dagen till ära auktionerat in en finfin funkissekretär på Tradera för 200 spänn. Ska bli arbetsplats till snartsambon. Utmärkt, billigt och snyggt, samt återbruk. Gotta love it!

Huskorset sa...

Wow! Grattis! Bild?

(eller kommer den först när jag har skickat nazistbilden till snartsambon ;-)...)

ZaZi sa...

Det där är ett hållbart och stabilt tröskverk! En sådan sydde jag på som barn. Nu är jag ägare av en nytillverkad sak med tusen finesser och dyra reparationer... Fin trettioårspresent som driver mig till vansinne.

Huskorset sa...

Hmmm...just vad jag misstänkte. Jag syr inte jätteofta, och då bara zickzack eller raksöm och inga konstigheter. Filmstjärnan tyckte ändå jag skulle unna mig en ny. Jag är glad att jag spjärnade emot!

suziluz sa...

Haha! Jag kanske ska maila bilden?

Huskorset sa...

Gärna! Är väldigt intresserad av funkissekretärer!

Lo sa...

Just en sådan har jag! Med sned pressarfot, men den är så bra ändå!

Huskorset sa...

Haha, bravo Lo! Snart kan vi bilda Facebook-klubb ;-) - om nu moder solo ville gå med någon gång. Men hon vill visst inte. Oh, well.

Kung Blåtand sa...

Well, I´m an outsider - but still, going Singer!
Samma upplevelse, annat märke!
Min mormors maskin ärvdes av mor och jag har ännu inte kunnat lägga vantarna på denna maskin.
För att säga - tack o lov lever mor, men jag fick en ny fin maskin av min partner, efter mitt myckna klagande om småsaker (upplägg av byxor, gardiner och ni vet vad)
En Modäärn maskin, meen machine.
Hittills - frasiga kanter (inte bara på mackan), snedsprång (inte köttsliga ännu) och "varihelvete finns backen" (hmm, jo, ja)
Saknar moders pålitliga, beiga, gamla Bettan.
Men Singalong var dyyyr :-))
40- års present.........
Ps. har försökt skicka denna komment 3 ggr. Kanske kommer den nu i repris?
Vi får se.
Kram

Snokis sa...

Gamla symaskiner är fina. Det finns en butik i Notting Hill som har hela väggarna fulla, hundratals. De måste komma från en nedlagd fabrik eller nåt. Häftigt!

Huskorset sa...

KB: Singer är fina grejer det med!

Bonusinfo: Det verkar vara likadant med gamla hushållsassistenter. Jag har hört att om man kan få tag i någon från femtiotalet på loppis så ska man hugga den som en örn - till reservdelar! På 50-talet gjöts motorns delar, numera pressas de ihop till rätt form av järnfilsspån. Gissa vad som håller och vad som drabbas av materialutmattning precis lagom tills att garantin gått ut?

Snok: Coolt. Det skulle jag vilja se.

Kung Blåtand sa...

Haha!! Känner mig som nosferatu (??!!) Jag har en sådan! (nejnejnej-inte en vampyr)
Apparatus från svärmors mor! Min kära var tvungen (av mig) att skaffa en specialare för att få strömmen att funka, hehe...
Men den höll inte så länge:-)Men apparaten gjorde!
Än i dag kan jag mala kyd och junka deg OCH nya reservdelar funkar.
Ibland stannar evolutionen till:-))

Ps. vi har en ännu äldre på vinden..nejnejnej - inte en svärmor...