måndag 16 augusti 2010

Great minds think alike

Tittade in till Moder Solo och vad fick jag, om inte ett gott skratt!
(se föregående inlägg)

6 kommentarer:

moder solo sa...

meeen...vad roooligt...och konstigt och roligt.....grattis till ett fantastiskt köp!!! verkligen.....alltså min mormors symaskin är i så fantastiskt skick...alla tillbehör finns kvar....till och med manualen är hel och fin... med ett fantastiskt språk och fina bilder....

Mrs Li sa...

Grattis till er båda! Fina maskiner det där.

Hälsar Syjullan Li

Huskorset sa...

moders solo: ja! visst är det grymt.

Mrs Li: Tackar! Vilket fabrikat föredrar du?

Mrs Li sa...

Jag har Husqvarna hemma. När jag jobbade som Syjulla på tidigt 90-tal ville jag ha Bernina, kombatversionen i slöjdsalen. Omöjliga att ta sönder. Till och med för Sonny i 8D.

Jag rekommenderar alla som står i begrepp att köpa symaskin att köpa en gammal Huskvarna eller Bernina. De nya plastmaskinerna glänser fint och lovar mycket men klarar ofta inte ens en jeanssöm.

På sommarlandet har jag en gammal Bernina och världens bästa symaskinsreparatör i stan.

Man behöver raksöm. sick sack och eventuellt en knapphålsfunktion. Det har gamla maskiner. Vill man sy mycket i trikå tycker jag att man ska köpa sig en overlockmaskin om man inte nöjer sig med liten sick sack inställningen.

Hälsningar från Nörd på Östkusten

wettexvarlden sa...

Hahaha! Min ömma moder har kvar sin gamla Bernina. Den har hängt med sedan hon sydde likskjortor hemma i källaren när jag var barn. Och det är länge sen. Själv har jag en plastvariant som jag inte begriper mig på men den funkar att sy rakt fram på... Härligt med nördar!

Huskorset sa...

O yes!