skip to main |
skip to sidebar
Ursäkta radiotystnaden över midsommar
...men så lite täckning har jag aldrig haft. Inte ens på ärende till affärn surrade det något i brallan (hrm, jag har alltså mobilen inställd på vibrage).
Men nu blommar i allafall flädern. Och låt ingen lura er att skiva citronerna. Riv och pressa, annars kan det vara. Basta.
12 kommentarer:
Åh guuuud så gott!
Trams. Skivor it is.
Sus: Jajebass. Och så spara lite i frysen att lägga i bubblet på nyårsafton!
Lotta: Vik hädan, ofrälse! Jag ska riva och pressa tills jag döööör!
Jag har alltid fascinerats av hur lite fläder och hur mycket citron/socker det är i fläderblomssaft.
Varför ska man riva och pressa i stället för att skiva? Jag har alltid skivat. Obs! Detta är inget ifrågasättande, bara en undran!
Jag också, fast med Lussebullar och saffran. Det är nåt med frömjöl, alltså
Naturligtvis är det en smaksak. Citronsmaken som kommer av press + oljan i skalen blir mer definierad. Mer smak alltså. Tycker jag.
Jaja, den första var till Sparring,den andra till ÖH. Men det begrep ni.
Visst fattade vi det, men vi är ändå glada för det omtänksamma förtydligandet!
Och jag skulle gärna vilja ha receptet. Låter svingott och skogen kryllar av fläder.
Haregott!
Vassego Wettex!
(alternativa recept kan med fördel googlas fram)
30 fläderblomsklasar
3 citroner, saft & skalrasp
1 1/2 liter vatten
2 kg socker
50 g citronsyra
Lägg klasarna i en stor kastrull.
Tvätta citronerna i varmt vatten (gärna med en scotchbrite, så mycket besprutningsskräp som sitter där).
Riv skalet och pressa frukterna, häll över blommorna.
Koka upp vattnet, ta av från plattan och rör ned sockret och citronsyran.
Häll sockervattnet över blommor och citronkrafs, rör om och låt stå på svalt ställe i 3-4 dagar. Rör om två gånger per dygn.
Sila i saftsil och tappa på flaskor.
Jag tackar ödmjukast! :)
Skicka en kommentar