tisdag 30 juni 2009

Om vårt halvoffentliga yrke

Det är inte direkt något mål i livet, men man bör i mitt och min mans yrke ta med i beräkningen att man är/kan komma att bli allmänt bekant, en halvkändis. Jag går och flurar på vad det är att lyckas, vad det innebär, fördelar och nackdelar. Men vi har och har alltid haft olika syn på hur kvittot på framgången ser ut och det kan sammanfattas såhär:
Filmstjärnan filar på sitt Guldbaggetal och jag på mitt Sommar-program.

p.s. Tyvärr snodde (eller ja, han kunde säkert hitta på det själv) Jonas Gardell förra sommaren min idé - sedan flera år, mind you - angående låtval: Att enbart spela låtar jag inte står för att jag gillar. Så nu går jag och väntar på en ny bra idé till låtlistan. d.s.

13 kommentarer:

Jo sa...

Under tiden kan du väl lägga upp din skäms-lista som en Spotify-lista? :)

Huskorset sa...

Haha, tanken har föresvävat mig. Men än så länge är det lite för pinigt. Det är urlöjligt, ännu löjligare än flera av låtarna, det är jag mycket väl medveten om, men jag får rysningar av att lägga ut den! Jag ska bara skärpa mig lite, så kommer den. Huvva. :D

moder solo sa...

du kan väl hänga ut dina kompisar....typ..."låtar mina kompisar borde skämmas för att de gillar"...... puss..

moder solo sa...

...jag har inga såna låtar...men andra har säkert.....

anonym sa...

Stackars er.

Sus Klurar sa...

Vilket sommarprogram??

Duschen i fjällen sa...

Det som vi alla borde mejla Bibi Rödöö om att Huskorset Borde Ha Fått Göra För Länge Sedan.
Hon skulle prata inte bara väldigt mycket bättre än Malin Åkerman, vilket egentligen inte ter sig omöjligt för någon, utan till på köpet riktigt jävla BRA.

Faktiskt. Kom igen, nu mejlar vi Bibi!
bibi.rodoo@sr.se

Citymorsan sa...

Vi hade skämslåt-tävling häromkvällen och jag vann med Pernilla Wahlgrens "Svindlande affärer". Den väcker positiva känslor hos mig, jag är tillbaka framför spegeln med hopprepet. Nu är det sagt, så kom igen nu. Du kan omöjligt ha något pinsammare att komma med. (Och för övrigt gillar jag verkligen "Never gonna give you up" med Rick Astley.)

Elin sa...

Jag och Gustav har visat sig närt samma framgångsdröm om ett eget Sommarprogram. Det är lite så vi mäter varandras framgång.
- Helvete, nu är du ju krönikör i den tidningen också. Och skriver på en roman. Du hinner före!

Anonym sa...

Jag har tokhybrisen. Funderar på BÅDE guldbaggetal och sommarprogram. Herreminje. Samtidigt som jag är superduperarbetslös. Hybris, thy name is Suz.

Huskorset sa...

moder solo: Näää så taskig är väl ingen...inte ens jag.

anonym: du skulle bara veta hur synd det inte är om oss, haha.

Sus: Asch inget. Det i drömmarnas land.

Duschen: Ssss. pusspåre.

Citymorsan: Du vinner _allt_ med den! Det fina är att du står för att du gillar den så fint. Det är ju mitt prblem, då, att jag inte gör med mina, haha.

Elin: Jag tror det skulle kännas både knepigt och kul att vara såpass jämspelta som du o G verkar vara. Eller? Jag menar, ni är båda skribenter, ert kön spelar ingen roll för huruvida ni får jobb eller inte. Filmstjärnan o jag spelar inte direkt i samma liga, om du fattar. Och det är inget att göra åt.

Suz: Haha! Det är rätt: Sikta mot stjärnorna!

Sus Klurar sa...

Ahaaa....men du får nog ditt sommarprogram snart tror jag...

Fridens liljor sa...

Haha! jag, precis som Suz, filar också på både och! Varför välja liksom? Dessutom har jag en ganska bra idé kring låtvalet, men det kan jag desvärre inte avslöja.

F ö spelade jag in ett eget sommarprogram på kassettbandspelare när jag var 14. Jag var en tönt redan då.