torsdag 3 april 2008

Nä, nu JÄVLAR.

JAG ÄR INTE GLAD.

Någon har anställt ännu en av sina gamla kompisar från Stockholm (som då måste antingen veckopendla eller flytta hela sitt liv och bohag till Gbg. Undrar just om denna vän - som jag inte vet namnet på - också är småbarnsförälder som flera av de andra som Någon tagit dit? *undgick sarkasmen någon?* Ingen skugga över dem dock, alla vill väl ha jobb.). Istället för att anställa mig som bor och lever här, går arbetslös och dessutom med all önskvärd tydlighet för Någon gjort klart att jag:
1. Är svinbra skådespelare
2. Skulle vara en enorm tillgång teatern & ensemblen eftersom jag är en sådan positiv kraft och inspirerande person. (Just "positiv" märks va´?)
3. Gärna vill jobba hos Någon.

Gräv där du står, människa! Var inte så jävla ängslig och ta för i helvete ner det där fingret du har i luften för att känna varifrån det blåser. Vädra med näsan istället och känn krutröken välla in från Jonsered.

Dessutom var jag tydligen dum i hela huvet som berättade för a-kassan att jag tog en minimini-7p-kurs som är så exklusiv att den inte ens finns i universitetsutbudet. Det hade jag gott kunnat skita i. Men det gjorde jag inte för jag är en ärlig människa och FÖR HUNDRADE GÅNGEN när jag ska vara en duktig och ärlig människa kommer det surt etterpå.
Det visar sig nämligen nu att jag troligen får pynta tillbaka akasse-ersättningen jag fått mellan v 2 och v 10 i år, eftersom jag studerat en kurs...som är så liten att jag inte kunde få studiemedel. HUR FAN TÄNKER DOM??? Sextontuensexhundrasexton spänn. Då hjälper det inte att jag fick över nie tuss tebaks på skatten, som jag var så glad för igår.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du, min vän. Det verkar vara en sån dag idag. Jag har också skrivit en lång drapa om orättvisan i vårt sköna skrå idag. Suck och pust och stön.

Jag håller på dig i alla fall. Kramen.

Jinx sa...

Jag har aldrig fått a-kassa så jag fattar inte.
Får man inte plugga samtidigt som man får betalt av oss andra i Sverige?

Huskorset sa...

Nu var du elak, Jinx.

Men, vad duktig du är som aldrig behövt gå på a-kassa! Ergo: Vad dålig jag är som måste det.
Skit på dig.

Mats Ågren sa...

Hej du.
Jag tror jag vet vem som fick jobbet.
Det kanske är att strö salt i såren, men hon är faktiskt jätteduktig.
-Precis som du är.
Med detta vill jag ha sagt att teatervärlden inte är orättvis utan snarare lite för liten.

Huskorset sa...

Mats: Hej själv du!
Det är jag övertygad om att hon är. Inget tvivel alls på den punkten (jag vet ju fortfarande inte vem det är). Men visst är den det. Teatervärlden. För liten.

Anonym sa...

det är ju bara fruktansvärt pinsam....allvarligt ,varför är det ingen som stoppar henne??? men du, minns den fantastiska "professor järns" kommentar när jag och några klassisar ondgjorde oss över nån dumming : " tiden hinner ikapp dom".... vicke picke päronpuff

Huskorset sa...

Haha, jajamen! Precis det skrev jag nyss hos suziluz. Kram på´re Päronpuff!

jinx sa...

Japp, jag ska skita på mej på mitt skitjobb.
Ja, det var syrligt skrivet av mej.
Jag ber om ursäkt.

Huskorset sa...

Ursäkt utan minsta tvekan godtagen och - jag var rätt syrlig jag med.

Ataharis sa...

Nej, fyfan,d et lärde ajg mig snabbt under arbetslösheten, att ärligheten varar inte längst i de situationerna. Trots att jag aldrig i hela mitt verksamma liv (ändå 15 år av stadig skattebetalare) har jag jobbat svart. Jag ahr alltid jobbat minst en halvtid, men oftast mer, under tiden jag pluggat. Vitt och skattat. Alltid betalat allt i tid och gjort rätt för mig. Varit med i fack och a-kassan. Sett till att få sommarjobb för att inte ligga socialen till last under studietiden, som frisk och stark medborgare.

Och vad fick jag när jag då blev arbetslös? Drygt 4 000 kr i månaden ... Men tackar så mycket! Hade jag däremot aldrig jobbat extra under studietiden hade jag fått 80 % av lönen före på 21', plus att min privata inkomstförsäkring fallit ut och betalat resten. Nu tjänade jag för lite (själva a-kasseutbetalningarna alltså) för att få hjälp av den inkomstförsäkringen ...

Inte mycket värt.

Sen tycker jag att man visst kan få studera en 7-poängskurs, särskilt om den går på distans, deltid eller kvällskurs, om man är arbetslös. Så länge den inte inverkar på möjligheten att ta ett jobb och inte berättigar till studiemedel. En termin är ändå på 30 poäng nu med Bolognamodellen. Och all vidareutbildning får anses vara av godo. (Jinx tycks inte ha riktig koll på detaljerna)

Skickar dig starka tankar, Huskorset. Och hoppas att du kan överklaga ett eventuellt återbetlaningsbeslut och få rätt.

Ataharis sa...

Får väl be om överseende med alla stavfel också, gick lite väl snabbt där.

Huskorset sa...

Överklaga is my middle name. Tack för stöd!

Malinka sa...

En kompis fick enligt sin a-kassa inte plugga till en resttenta i engelsk litteratur under den tid hon fick ersättning.

Hon fick inte, fick hon veta på direkt fråga, söka arbete under dagarna och plugga på kvällarna för att sedan gå och skriva tentan en lördag. Om hon ville ha ersättning.

Och skulle a-kassepersonen vara riktigt noggrann (vilket hen gärna ville vara), borde hon nog inte ens läsa engelsk litteratur för skojs skull, eftersom det kunde anses vara studier.

Don't mess with the a-kass!

Kompisen fick turligt nog ett några veckor långt påhugg strax innan tentan, och kunde alltså både plugga och tenta utan att bryta några regler.

Huskorset sa...

Malinka: Man blir galen. Man blir galen!
Bra för din kompis, att hon fick ett extraknäck. Jag har ju faktiskt mina sjuksköterskor att se fram emot också, kom jag på.

Ordsnoken sa...

Nej, ärlighet straffar sig alltid när det gäller myndigheter.

Ring upp och säg att du bara skämtade, du har inte alls pluggat. Du har bara suttit och läst AMS sidor hela dagarna och lekt låtsasjobbintervjuer med dina kompisar för att lättare kunna bli en riktig människa med fast jobb.
Usch, det är nog som regeringen alltid säger - arbeit macht frei.

Ja, skit på dig Jinx!

jinx sa...

Men din lille snok! Jag bad faktiskt om ursäkt samt sket på mej redan igår.

Erik Ahrnbom sa...

Bida tid, bida tid. Alltid bida tid. Och rasa lite då och då. Sen, plötsligt en dag. Då jävlar! För så blir det, nämligen.
Allt gott.

Huskorset sa...

Tack Erika. Du är lika klok som Professor Järn!