måndag 17 oktober 2011

Huskorset på utrotarstråt

På grund av att avloppet i köket flyttades i samband med källarrenoveringen uppstod två hål i golvet som båda går ner genom bjälklagren till källaren. Ett i matrummet, där det gamla avloppet satt och ett under vasken i köket.
Möss i krypgrunden till ett så gammalt hus som vårt är väl inte så mycket att orda om, tyckte en Herr Skadedjursbekämpare som idag var på besök. Det går knappt att förhindra, vad jag förstod. Men in i själva huset ska de så klart inte.
Han var här för att jag i förra veckan såg en liten mus kila runt i vaskskåpet när jag öppnade dörren. Vi kan inte ha katt, Filmstjärnan är allergisk, som gamla läsare av bloggen kanske minns. Ännu en gång har jag sett en mus, och vi har numera komposthink och sopkorg utanför vaskskåpet.
Herr Skadedjursbekämpare avrådde från gift, för då ligger mössen och dör, ruttnar och luktar helvete. Så vi fick tre fällor, som ska utrustas med en klick Nutella(!) och vittjas en gång om dagen.

Nog är jag frimodig och stark i båd´ barm och arm men jag vill ändå tillstå att jag tycker det hela är tämligen oaptitligt. Filmstjärnan filmstjärnar sig hela veckan i Trollhättan, spelar dessutom teater på kvällarna och är knappt hemma alls. Jag skulle kunna göra det om han var hemma, så fjöntig är jag. Vi har ingen Nutella hemma. Det är min ursäkt för att det inget blir i kväll. De får leva ännu någon dag.

Ongarna tyckte att fällorna var jätteroliga att leka med just för att de var lite farliga - tills Nioåringen insåg att vi de facto ska mörda mössen.

7 kommentarer:

Snokis sa...

Bra att han inte gillar musmord, det tyder på EMPATI. Jag skulle dö om jag var tvungen att rensa såna fällor, vi hade såna ett tag till Frugan inte orkade med vidrigheterna längre.

litet hus sa...

har hört att det tydligen går lika bra med Snickers hälsar hon som har en råtta inneboende i boden...

Huskorset sa...

Snok: Yes. EMPATI har han tydligen, haha. Men har ni kvar mössen då? Var?

litet hus: Snickers, noterat. En råtta, alltså!? Urkas burkas. Det är ju nästan som en liten hund. Vad gör du åt den? Eller får den husera fritt - för den håller katterna borta från rabatterna? - hälsar en med kattrabattproblem

murremask sa...

...du menar väl MUSera fritt? MOAHHAAAAHAAAAHHHHHAAAAAAAAA!!!

Huskorset sa...

Naturligtvis menar jag det...

litet hus sa...

japp, rätt stor och grå.
jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den, hittills har den satt i sig ett blått diskställsunderlag i skumgummi. tänker råttfälla, men vill liksom inte handskas med resultatet.
ska nog börja med att göra det omysigt för den så den frivilligt flyttar ut. nån som har testat dom där manickerna man sätter i eluttaget och som tydligen skrämmer möss?

Huskorset sa...

litet hus: Vi har tre sådana här i trädgården sedan två år:
http://www.skadedjurskontakt.se/guardian.htm
De verkar ha fått rådjuren att välja en annan väg ner till ån än genom vår trädgård. Pepparpeppar så rök inga tulpanknoppar alls i våras, vad vi kunde se.
De ska visst funka även för mindre djur, kolla upp det- det finns ju andra fabrikat. Man ställer in frekvensen på specifikt djur på vår apparat, ju mindre djur desto högre ljud. Rådjurspipet hörs väldigt tydligt, men det skiter vi i. Och grannarna har lovat klaga om de blir störda. Mina blommor får vara ifred och jag är nöjd :-).