tisdag 11 oktober 2011

Det är synd om människorna och med "människorna" menar jag i synnerhet en människa: Huskorset

Ja, EM-fotbollshallabalojet var väl kul för alla som gillar fotboll, men vi som plötsligt fått ett jädra irriterande ont i ryggen skiter rätt långsamt i det, särskilt om man som t.ex. jag bryr sig väldigt lite om fotboll i vanliga fall.
Men jag jobbar på 10-17, som den Ardenner jag är.

Filmstjärnan är sedan igår på annan ort och filmstjärnar sig och dessa filmstjärnerier drar ut på tiden och han kommer inte hem i natt som det var sagt och inte heller i tid i morgon för att hämta barnen som planerat. Barnvakt fanns det ingen att uppbringa, eftersom detta uppdagades vid 20.00 i afton och jag skulle lägga två ongar också och inte hade tid och sitta och ringa runt till hela Jonsered. Jag ringde halva och dom kunde inte. Jag ringde Ornitologen och bad att få sluta tidigare i morgon. Det kändes inte bra. Han sa "Så klart".

Mer gnäll?
Jag har verkligen rent förbannat ont i ryggen. Det kom efter två träningspass, i lördags och igår, måndag. Efter det första sket jag i värken och efter det andra... Är typ nu.
Längst ner i slutet, där nämnda rygg just går över i stjärt. Ilar och har sig gör det om jag krummar höften det allra minsta fel. Jag tänker verkligen inte ha varken ischias, ryggskott eller diskbråck så kom inte med några tips. Möjligtvis "ett fall av ovanligt svår träningsvärk, den botas med spa och tångbadsmassage på Varbergs kurhotell". Vilken tur - det är dit jag ska i helgen. Araben fick det i 40-årspresent och jag och Shetlandsponnyn hakar på. Sällan har ett Huskors sig själv att tacka på dylikt vis.

Åh, färdiggnälld! Vad skönt, nu känns det bättre.
... Fast inte i ryggen, då.

9 kommentarer:

Snokis sa...

Det är nog bara växtvärk, det är det i alla fall när mina barn har ont. Fast när jag själv haft strålande värk ner i kroppsdelarna under ryggen så har det benämns ischias och då har min högt älskade kiropraktor botat det med en smärre justering av bäckenbenet. Men det här var absolut inget tips, så tro inte det. Fast det är synd om dig, det är det!

Mrs Li sa...

Usch! är det bästa jag kan komma på att säga. Om ryggontet.

Hurra! För kurhotellet. Min släkting chefar där. Jag hoppas att han sköter sig nu när han får så fint besök med särskilda behova av avkollpling ;)

Malinka sa...

Börja med besök hos naprapat så kan du njuta av kurhotellet sedan.

Malinka sa...

Men hoppsan vad jag var snabb där med publiceringsklicket!

Jo, min mamma hade sånt ont och gjorde inget åt'et. Slutade med hemsk smärta, ambulansfärd och några dagars sjukhusvistelse. "Akut lumbago", sa doktorn.

Inget tips, bara lite skrämselpropaganda.

Lilla Blå sa...

Fuck! säger jag.
Livet kan vara piss.
Men så kan det bli som varm choklad med vispgrädde också.
Rätt som det är.
Om man har tur.
Hoppas du har tur.

Åsa sa...

Kan hälsa att Filmstjärnan hade en trevlig lunch igår iaf. Och inte hade han ont i ryggen heller. Men hann med att köpa lördagsgodis till ongarna hann han med. Bli bra i ryggen fort. KRAM

Huskorset sa...

Snok: TACK. Det var egentligen allt jag ville höra, som du säkert förstod ;-)

MrsLi: Ja, usch. Men härligt med kurhotellet! De var så trevliga i telefon, så, hälsa din släkting det!

Malinka: Jag googlade givetvis lumbago. Huvva. DET vill jag inte ha.

LB: Jaaa. Det kan det. Mmm. Kram och tack vännen.

Åsa: Tack o kram. Ang FS: Ja, herreje. Det var ju inte hans fel precis. Fint att ni fick ses!

Annan enormt viktig info till allmänheten om denna angelägenhet:
Det verkar vara enbart en illack träningsvärk, det är bättre idag. Men jag drömmer om en tid hos osteopaten, det gör jag. Kanske man skulle ge sig på en naprapat eller kiropraktor också... Hmmm. Tål att tänka på.
Jag vil minnas att jag såg till att röntga ryggen för något år sedan för att utesluta allvarligare grejor och att inget syntes på plåtarna. Jag tror det är en gammal felaktig kroppshållning som jag via träning ska få rätsida på. Gamla muskler som använts fel helt enkelt, och som nu ska få börja jobba igen. Det tar väl den tid det tar.

Sara w sa...

Kram på dig kära huskors. Filmstjärnan får helt enkelt vara skyldig dig en redig massage när han kommer hem.

Huskorset sa...

Sara: :-) Mja, jo gärna - fast det var strängt taget inte hans fel. Men han var snäll och passoppade så fint i kväll när jag hade ensemblekalas, så allt är nu glömt.
Barnen hämtade sig själva på dagis (Nioåringen gick från fritids själv och hämtade lillebror) i går och det gick alldeles strålande. Så klart, man är aldrig stissig när det verkligen behövs, bara i onödan.