torsdag 18 augusti 2011

HJÄLP!!!

Såhär:
Jag har tankat över allt från den gamla datorn två gånger nu.
Det gick bra båda gångerna - förutom den lilla detaljen att jag "inte har behörighet" att öppna mina dokument i den nya datorn. Mellan gångerna gick jag in i gamla datorns systeminställningar och tillät fildelning högt och lågt i alla väderstreck. Icke hjälpte det. Men om ni vill tjuvkika in i min gamla dator nu, borde det gå alldeles utmärkt, vassegoa.
Anybody?
Eller ännu hellre - någon som vet hur man gör om och gör rätt?

Och... Hur får man över sitt dyrt förvärvade iTunes-bibliotek till den nya? Det borde ju vara helt självförklarande (säger jag alltid när det krånglar med tekniken, jag vet, men det BORDE det), särskilt som datortillverkarna verkar tycka att man ska byta (Vem fan "byter"förresten? Det är aldrig någon som vill byta min gamla burk mot en sprillans.) dator vartannat år minst.

FML, som ungdomarna i Amerrrkat säger.

4 kommentarer:

Malinka sa...

Jag är långt ifrån någon expert, men har du gjort övertankningen med "officiellt" program (minns inte vad det heter) eller bara flyttat över saker manuellt?

Tänk att jag inte minns fast det bara var ett drygt halvår sedan!

När jag bytte dator körde jag i alla fall Time Machine, det vill säga via extern hårddisk. Var inga problem alls, faktiskt.

William Witsman sa...

du håller på med grejor som kan få mig att döda levande materia. Jag hatar sådant tekniskt strul

ullrika sa...

Det enklaste är att göra en "hemmadelning" i iTunes. Googla lite och du ska snabbt bli kung i ämnet!

Huskorset sa...

Jag tackar er för tips! allt är välkommet. Hemmadelningen verkar bara funka om man har båda datorena igång, och det tänkte jag försöka undvika.
Jag har ännu inte samlat ihop mig tillräckligt för att försöka igen. Det tar så på den mentala hälsan. Skriver under på WWs kommentar där. Pust. Men om någon vecka, så... Kanske.