måndag 20 september 2010

Habla con varandra för fan

Jag följde valvakan igår på SVT och på Fejan. Under kvällen började statusar i stil med "Om någon av mina vänner här på FB röstat på SD så kan ni ta bort er från min vänlista" trilla in på löpande band. Det är något man skriver i affekt. Så klart man känner så, det är helt förståeligt.
Men.
Det är också i linje med Såväl Alliansens som de Rödgrönas stora misstag att inte ta debatten.

6 kommentarer:

Erik Ahrnbom sa...

Japp. Det har varit anledningen till min största frustration under det här valet. Tänk om Reinfeldt hade mosat Åkesson i direktsänd debatt. Tänk om Mona hade gjort slarvsylta av honom i nästa. Tänk om.

wettexvarlden sa...

Det enda man kan hoppas på nu är att ALLA de andra partierna tvingas GÖRA något och inte bara prata och skylla på varandra! :/

Huskorset sa...

Erika: "Om inte om hade vart hade katten vart kung", sa mormor. Men jag vet. Tänk om.

Wettex: Japp, därom beder vi stilla. Jag har varit utan radio idag och inte hört några nyheter. Men jag måste ge Reinfeldt det att han är rakryggad, även om jag i många andra frågor tycker han har fel. Å andra sidan, vad skulle han göra? Fanns inget annat än att lägga upp strupen för Wetterstrand.

Dessutom, apropå det där med FB: Missnöjesröstarna blir inte färre för att man mobbar ut dem. Då får de bara vatten på den lelle kvarnen.

wettexvarlden sa...

Precis. De handlar som de amöbor de är. Delar sig i all evinnerlighet...

*rys*

Malinka sa...

Eftersom stora delar av SD:s linje handlar om att det är SYND om dem/svenska folket och att de är MARTYRER för sin sak, är det helt galet som både övriga partier, media och diverse aktivister behandlat dem under valrörelsen.

Så länge man inte talar sakfrågor kommer de att vinna på det! Det bästa man kan göra för att nå de potentiella SD-väljare som faktiskt inte är homofoba rasister utan bara felinformerade, är att ta upp varje litet påstående SD gör och plocka isär det. Förhoppningsvis kommer de att plocka isär sig själva när de kommer in i riksdagen och visar att deras politik inte håller ihop. Som Ny demokrati. Tyvärr är jag inte helt övertygad om det.

Jag är i alla fall stolt över att tillhöra ett parti som vågat ta diskussionen med SD. Och det ska vi BANNE MIG fortsätta med!

Lo sa...

Absolut borde Åkesson mostats i debatt efter debatt! Men även utan debatt tycker jag att folk lunde låtit bli att rösta på dem (det är illa nog att de röstar på alliansen)!
Och jag hoppas ändå att jag inte känner någon av dem...