måndag 23 november 2009

Jag hade i natt en erotisk dröm om Sten Broman


Det kan bero på att jag igår kväll i Kunskapskanalen ramlade på ett s.k. Russin-program på fem minuter om just honom, men ändå. Vidare sensuell vet jag inte precis om jag känner att jag tycker att han är (f.ö. en formulering objektet själv med all säkerhet hade gått i taket över). Emellertid är jag förvissad om att jag den här gången har tolkat min hjärnas sömnburna budskap till mitt vakna jag korrekt:

Sten Broman har alltid intresserat mig. Jag har under alla år skärpt min uppmärksamhet när han synts på tv. Nu har jag rotat lite i arkivet på svt.se (följ gärna den länken!). Programmet med Birgit Nilsson minns jag, det ska bli underbart att se igen.
Han var, vad jag har förstått, ständigt extremt välformulerad, välartikulerad och välklädd. Tillika en mycket beläst, musikalisk och intressant människa, alltid redo att offentligt läsa lusen av både kreti och pleti försåvitt kredit och pleti enligt honom själv betett sig ohemult på det ena eller andra sättet. Som grädde på moset levererade han efterpå en väl underbyggd, skarp och humoristisk- samt inte sällan uppseendeväckande - åsikt om hur saker och ting egentligen låg till, så att kreti och pleti kunde lära sig något.
Han var en spexens beskyddare och ivriga mecenat, han är en legend i Lundakretsar.
Han ritade sina egna tredelade kostymer.
Han var kompis med Piraten.
Han grundlade Gastronomiska Akademien, av honom själv kallad "De sjudderton".
Han var aldrig någonsin svarslös.

Budskapet lyder:
Jag vill vara Sten Broman.

12 kommentarer:

Lilla Blå sa...

Den kära lilla gräshoppan Sten. Ack. Men erotisk?

Huskorset sa...

Jamen jag vet...

Erik Ahrnbom sa...

Som gammal lundensare kan jag inte annat än hålla med.

Översättarhelena sa...

Han var ju en elitist av stora mått och en riktig ärkesexist och med stor sannolikhet ett svin privat, men jag håller ändå med om att han var lite rolig. Dock inte så sexig.

Huskorset sa...

Erika: Trodde nästan det, hehe.

ÖH: Ja huvva. Just de egenskaperna tycker jag mig också se tämligen tydligt med mina knapphändiga kunskaper i psykologi. Det som oroar mig är att jag tydligen undermedvetet förlikar mig med honom! Ett sexistiskt, elitistiskt svin som visserligen är vass och kul men inte särskilt sexig.
Hmmmm...självbild...

Att vara en fähund är inget problem, inte heller att beundra en på avstånd. Att hänga med en kan vara antingen underbart eller vidrigt.

wettexvärlden sa...

Så länge du inte vill se ut som honom är det nog lugnt... ;)

Pyrras illustrerade sa...

hahaha... om du inte är Sten Broman så ligger du i alla fall rätt nära - humormässigt då :)

Peace in mind sa...

Skarpt intellekt...där har vi er gemensamma nämnare. Och för övrigt tycker jag att erotiska drömmar om Sten B har samma dignitet som att drömma att Boris Lennerhov sov i min hunds korg. Eller???

Godiva sa...

Oj. Jag drömde att jag blev påsatt av en svettig Per Morberg inatt. Det var inte så intellektuellt, men trevligt ändå!

Kung Blåtand sa...

Piraten var ett svin. Träffade hans änka (sista;-))och hon hade några egna skrönor att berätta.. Spännande!
Jag har själv räddat Pamela Anderson från att drunkna..gulp

Huskorset sa...

Men ååååh! Kung Blåtand! Berätta! Berättaaaaa!

Huskorset sa...

Wettex: Nävars... Eller var han stilig som ung?

Pyrra: Man tackar!

P i m: Nänänä, Boris är värre! ;)

Godiva: Hoppla! Och mycket riktigt, intellektuellt är inte alltid trevligt och trevligt behöver sannerligen inte vara intellektuellt. :D

F.ö.: Jag byter härmed ut ordet "förlika" i min första kommentar ovan till "identifiera", så slipper Broman rotera i sin grav.