onsdag 1 februari 2012

Oh Stephen, my Stephen!

Ja, förlåt, det var längesen. Men jag har trillat dit på Stephen Fry. Igen. Läst och läst hans memoarbok The Chronicles, och på engelska är det så fort går det ju inte. Men o, jag rekommenderar. I den finns lassvis med referenser till program han gjort och en stor del av det finns på nätet. Underbart.

Nu har jag börjat på nästa bok, Mrs Fry´s Diary, och det är så välsignat roligt. Excuuuse me, men underfundiga ordvitsar och klassiskt komiska vändningar levererade på the Queens english kryddat med delikata glosor och målande kraftuttryck - dats ma THANG som hiphoparna (kanske inte) säger.

Nu har jag hittat ett program som heter "Stephen Fry on Everything" (underbar titel) på joutan så här får ni extra. Det här är del 1, det finns fyra, men de hittar ni själva. Karln är så fin och klok och finurlig att jag riktigt önskar att jag vore bög själv.

2 kommentarer:

Sofia the Star sa...

Vi, my Star and I, älskar också. Önskar också.

Huskorset sa...

Då ser ni väl också på QI på BBC entertainment? Alternativt söker på nämnda "jouta" (alltså det är familjens namn på youtube, för alla eventualiteter) efter "QI series".
Ett ypperligt program, det är som intelligent och underhållande middagskonversation förklätt till en quiz-show. Lovely!