måndag 16 maj 2011

Torsdag 12/5-2011, kl 23.43.

Jaha. Här har man äntligen tagit sig för att blogga och då har blogger lagt ner. Häpp. Men jag är envis. Sparar och publicerar i morrn. För det är ju så intressant, det jag skriver.

Idag har jag hunnit tupera Åttaåringens hår så han såg ut som Sonic (det var utklädningsdag på skolan och han ville vara punkare), jaga bladlöss, åka till Alingsås och köpa ett nytt men gammalt element, hämta paket på posten, Skypa med Madame Glam i Köpenhamn, bygga ett kott-hus tillsammans med Åttaåringen och hans kompisar till deras kottar (jodå, de fick både skruva med skruvdragaren och borra med borrmaskinen. Jag har blivit mycket bättre på att låta bli att hjälpa till), tvätta och hänga fem maskiner tvätt, laga lasagne, cykla runt byn för att hämta ongar, på tok för unga för att ha mobiltelefon, för att det ska ätas middag. Jag har vidare vikt all tvätt, kommit ihåg att behandla och plåstra om en envis vårta på Lillkillens tå, lagt ongarna och målat kanske 15 meter av alla takbräder till källaren tunt som fan med linoljefärg samt tagit hand om köket när barnen somnat. Filmstjärnan? Jo, han är minsann på möte och middag med vin med Den Där Dag och någon tuff filmperson, typ. Hmpf.

Jag fattar inte riktigt själv hur jag hann alltihop. Det var väl för att jag var så sur mot barna där på slutet. Lillkillen skakade om en färgburk och jag sa till honom att sluta med det. Då ställde han visserligen ner den men sparkade till den så den fick en buckla men locket gick inte upp, tack och lov. Jävlar, vad arg jag var. Han är inne i nån period nu, gör ofta exakt tvärtom vad jag ber honom om. Han vill ha uppmärksamhet, antar jag. Jag ser det som ett kärleksbevis. Tyvärr först efter att jag gormat som en sabla gorgon.

En annan kul grej som hände igår var att våra kära fina byggare kom fram till att takhöjden i källaren inte dög. Rådslag följde, fakta lades fram för oss lekmän - och Filmstjärnan och jag höll med dem. Så alla rör som redan dragits, all frigolit, allt grus som redan lagts in ska hivas ut igen och läggas under presenning i backen ner mot bäcken. Jag var genast där och såg till att de inte lade något på den enda Krollilja vi har som skjuter blommor. De andra har bara fjösblad och små bladrosetter än så länge. Sju år från frö tar det. Men det är fan så mycket lättare än å ha ongar. Puh.

Sven Ingvars – Börja om från början

Inga kommentarer: