lördag 3 mars 2012

Stephen Fry, igen. Men också Alan Davies!

Ni som är begåvade med BBC Entertainment i edert kanalutbud - nog tittat ni väl på QI? (Wiki-länk)
Min hjälte Stephen Fry leder programmet som är som intelligent och underhållande middagskonversation förklätt till quiz-show. Fyra paneldeltagare, varav vilka en alltid är Alan Davies, of whom I´ve grown very fond. Intressanta offentliga personligheter, komiker, fysikprofessorer och diverse underhållare är exempel på yrken hos andra paneldeltagare. (Bill Bailey och Jo Brand är också favoriter. Och Jimmy Carr!)

Att svara intressant på frågorna är lika viktigt som att svara rätt och att svara "pathetically obvious" bestraffas med minuspoäng. Roligt, roligt. Befriande är det tillika att poängen sällan kommenteras överhuvudtaget utan de enbart redogörs för i slutet av programmet. Då jumbo i regel ligger nere runt minus 12 poäng. Need I say att det kvittar vem som vunnit?

Det har gått så långt att jag behöver en daglig QI-fix. Detta förstås för att programmen ligger på Youtube (sökord "QI series"), plus sänds i repris hart när oupphörligt på BBC Entertainment.

Varför är då inte konceptet sålt till Sverige? Jaa. Vem skulle leda det? Fredrik Lindström är det uppenbara och lite tråkiga förslaget (som i showen skulle bannas med sirener och ljusblink och ens svar i skamliga versaler på projdukarna, haha). Men han kan ju inte göra precis allt som är intressant och intelligent på TV - finns det någon mer?
Hatte Furuhagen är väl inte död än? Men han kanske inte rör på sig så mycket.

Trevlig lördagkväll på er!

6 kommentarer:

Sofi sa...

Ulla Skoog tycker jag!

Malinka sa...

Det ska ju vara någon lärdomstyngd person à la Fry, och där ligger väl Lindström bäst till. De har i alla fall klart samma tendenser att fransa ut i kanten med diverse detaljer.

Men de där rackarns repriserna i BBC Entertainment: de kör ju bara säsong 1 och 6 (A och F)! Blir ju galen, har inte lust att se samma program sjuttioelva gånger. Några omtittningar håller de för, men efter den sjunde börjar det bli lite tröttsamt.

Huskorset sa...

Sofi: Kanske det kanske!

Malinka: Men youtube människa! Youtube! :-)

Anonym sa...

BBC kör alla säsonger vi i Floda har följt denna underbara quiz show sedan 1 år tebax på just BBC entertaiment. Å jag funderar på om inte jag vore Sveriges svar på Alan Davies. ?!

Rebelltönten sa...

Jag hade nog röstat för Ulla Skoog, men det blev Johan Wester!

http://chortle.co.uk/news/2012/03/07/14996/whats_swedish_for_qi

Huskorset sa...

Anonym, jag vet nog vem du är! Och jag håller med. Flodas egen Alan Davies, det är du det.

Rebelltönten: TACK!