måndag 15 november 2010

Vad man gör med sina fifteen minutes

Om någon vecka är det filmpremiär för Filmstjärnan igen. Den här gången är det en rom-com (som vi så geschwint säger i da bissniss, förkortning för den amerikanska beteckningen "romantic comedy") i politikermiljö och han har en av de stora rollerna. Detta betyder galafotografering på röd matta och det, vill jag lova, är en av de mest vridna sakerna med det här yrket.

Första gången vi var på en sådan, när han dessutom hade huvudrollen, var vi ganska nervösa. Vi kom dit i sista minuten och blev upptryckta framför affischen med Filmstjärnan på och tokfotograferade. Sedan skrek galareporterjournalisterna "Vad heter du?" till Filmstjärnan och han svarade lite förbryllat (han hade ju ändå huvudrollen, även om Micke P var med i filmen också) med för- och efternamn. "Hur stavar du det?" gastade någon tillbaka. Varpå Filmstjärnan lakoniskt vände sig mot den som gastat, gjorde en konstpaus light, pekade bakåt på affischen, med ena ögonbrynet höjt, och genmälde "Sådär!" Det var roligt. Och skönt, det stack hål på hela den uppblåsta situationen.

Det är något av en icke-händelse att bli fotad sådär. I alla fall för mig, i det här fallet. Filmstjärnan har en film att plugga, för hans del är det jobb. Jag är fru, bihang och gratisätare (Jag står så klart min make bi, han vill ha mig där och jag sticker inte under någon stol med att det också är någon sorts bananskalsreklam för min egen nuna men jag tycker ändå att det känns... tja - inte så naturligt, men jag jobbar på det) och vill därför vara till min absoluta fördel i en sådan situation. Edert Huskors vill ickot vara sunkig på foton i en rikstäckande galareportagetidning! Det är vidare hart när Filmstjärnans skyldighet att lägga ner tid och kraft på vad han ska ha på sig på galafotografierna.

Dessutom vill man ju försöka säga något med sin outfit.
Göra avtryck.
Slänga en känga.
Flip an imaginary bird som den samhällsomstörtande konstnär man är (snälla ni, lägg märke till självironin här). I alla fall i det samhälle som röstat in SD i riksdagen. Man vill kommentera det, protestera, hojta i högan sky. Inte så lätt med de kanaler som här står till buds.
Men något ska man väl kunna hitta på, när man nu får en liten, liten slot i mediabruset, helt gratis.

15 kommentarer:

Godiva sa...

Fina du. Flasha bröstvårteryggen kanske? Fast det kanske är ofint att stjäla hela showen... ; -)

Lilla Blå sa...

Du tänker ha folkdräkt alltså? Men den "kängan" kanske inte uppfattas som en känga och så blirefel i alla fall? "Titta, han är gift med hon den där sverigedemokraten?!"
Nä, nu kanske jag tog i.
But hey, be careful out there! som rådet löd i gamla Spanarna på Hill Street.
Kys og knus

Översättarhelena sa...

Klart du ska ha folkdräkt! Och den där skotskrutiga handväskan till. Kanske en rastamössa som pricken över i?

Kerstin sa...

Ett par överkorsade SD-symbol-örhängen? I något extraglittrande material.

livet just nu sa...

Guuud jag hade panikat totalt! Hinta bara om i vilken tidning du hamnar så att jag kan köpa ett ex. Skryta lite med att henne känner jag. Nästan.
Puss!

Kung Blåtand sa...

Skryter ganska ofta med, henne känner jag nästan.. Sorry HK!
Men du e så fin och bra.
Gärna bild eller som Ljn sa - hinta om tidskrift!
Kram

Åsa sa...

De tar väl bara bild på Filmstjärnans fru (och kanske på Filmstjärnan oxå)och inte hans gäster? Shit - vad ska man ha på sig nu???

Snokis sa...

Jag tänker att du borde ha en sån där hängbrösttröja som Tintin Anderzon har i Sårskorpor. Den kunde vara gjord av glittrigt tyg också, för glamorens skull. Du måste fläka ut skvallertidningen på bloggen sen, för oss som inte håller oss uppdaterade på såna.

Snokis sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Snokis sa...

Jag tog bort en av mina kommentarer, det kändes lite tjatigt.

Snokis sa...

Nu kom jag på ett till förslag. Du kan ha en vanlig t-shirt med texten "Jag har legat med karn" alternativt "Jag har legat med Filmstjärnan". Så slipper dom där fotograferna tro att han den där dom inte vet vad han heter är bög i alla fall.

Huskorset sa...

Gud vilken tur att ni finns allihop! :-DDD

Godiva: Den är tyvärr redan en platt skorpa, annars var ju det ett prima förslag, haha.

LB: "man for ta det onde med det gode..." tänker jag lite.

ÖH: Åh, ja! Kan jag inte få låna din saxofon som accesoar också?!

Kerstin: Haha! Antirasistblingbling! En ny smyckeslinje! Bravo.

Lnj: Haha, jo hinta om tidning kan jag allt redan nu: Vänt i häcken & Svensk Gamtidning. Typ. Hade jag varit Godiva hade jag gjort ett photshopcollage åt er.

KB: Puss på´re!

Åsa: Kära svägo, jag skänker dig med varm hand Snokis förslag, för garanterad publicering:

Snokis: Hängpatteguldlamé är en så lysande idé att jag inte vet vart jag ska ta vägen!!!
Och en tisha med "LMK ->" i feta versaler känner jag plötsligt ett enormt behov av.

Översättarhelena sa...

Självklart får du låna saxofon, det ser alltid mycket sexigt ut!

Huskorset sa...

Haha, tops!

Mrs Li sa...

Varför begränsa sig till de svenska folkdräkterna? Välj en burmesisk eller varför inte en västafrikansk dito vettja.