Farsdags-söndagmiddag med lånefar Biffteki samt Smålandsamazon med ongar. Filmstjärnan behagar som sagt filmstjärna sig utomrikes men hedrades i sin frånvaro med initial på tårtan av Sjuåringen som var dekorationschef.
Hemgjord tårtbotten idag, jag har fuskat med köpedito de sista gångerna men det tänker jag sannerligen sluta med. Det är ju lätt som en plätt att göra egen och smakar naturligtvis trefalt bättre. Jag fattar inte varför jag började larva mig med köpebottnar. Ramlade på ett simpelt och geschwint recept i en uråldrig Vår Kokbok som klarat sig undan i senaste rensningen:
4 ägg, vispa vitorna hårt och tillsätt växelvis gulorna och2 dl socker under fortsatt vispning.Blanda1 dl vetemjöl,1 dl potatismjöl,1 tsk bakpulver och1 tsk vaniljsocker (eget tillägg, det står inte i Vår Kokbok).Sikta detta i äggsmeten och vänd ömsint ned ("ömsint" står inte heller).Grädda 185 grader i en halvtimma.
5 kommentarer:
Alltså...Vår Kokbok regerar...ett huskors bästa vän:)
Jag tror att "ömsint" är nyckeln till en lyckad tårtbotten!
När du skriver, att jag skriver fint, skriver jag fint.
P i m: Så sant!
ÖH: Precis min åsikt. Det borde faktiskt stå "ömsint" i kokböckerna.
Figge: :) tack. det gör du.
Han kommer bli bagare den där ongen.
Skicka en kommentar