Vet inte om jag predikar för en redan frälst, men bästa sättet enligt mig att få fluff i pannkakorna är att separera äggen och vispa vitan stenhård. Plus använda yoghurt i stället för vanlig mjölk. Bakpulver är för mesar. ;)
För min del räcker det att veta att bakpulver är en kemikalie. Jag använder det, visst, men tämligen ogärna, faktiskt. Bismaken och den sträva känslan i munnen är otrevlig. Det går ofta lika bra att, som du så tjusigt gör - t.o.m. till vanliga pankisar (svårt imponerad) - separera äggen och vispa gulorna och vitorna för sig. Även smör kan ju vispas ganska luftigt.
Var köper du det?
SvaraRaderaDet finns på Martin Olsson.
SvaraRaderaVet inte om jag predikar för en redan frälst, men bästa sättet enligt mig att få fluff i pannkakorna är att separera äggen och vispa vitan stenhård. Plus använda yoghurt i stället för vanlig mjölk. Bakpulver är för mesar. ;)
SvaraRaderaFör min del räcker det att veta att bakpulver är en kemikalie. Jag använder det, visst, men tämligen ogärna, faktiskt. Bismaken och den sträva känslan i munnen är otrevlig.
SvaraRaderaDet går ofta lika bra att, som du så tjusigt gör - t.o.m. till vanliga pankisar (svårt imponerad) - separera äggen och vispa gulorna och vitorna för sig. Även smör kan ju vispas ganska luftigt.
De ska vara platta. Tjocka pannkakor är inte gott (jag har fobi mot ordet för de där små).
SvaraRaderaSnokis: Plättar? Plättar! ;)
SvaraRadera