...är som av en händelse även den ton min annars så kärnfriska hy börjar antaga efter att försöka hinna ta hand om den ljuvligt doftande skörden. Satan i gatan vad mycket äpplen vi har. Och än är det bara från ett enda träd med s.k. sommaräpplen. Snart mognar karten på de andra fem... Äppel-tips mottages tacksamt!
Du kan ju alltid göra som i gör. Låta dem falla ned på gräset, så att getingarna får något att mumsa på…
SvaraRaderaVi har också ett TP-träd och det bara sprutar av äpplen. Omöjligt att ta hand om allt. :(
Som VI gör, ska det vara. Omöjligt att stava åxå, tydligen.
SvaraRaderajag funderar på att skaffa mig en råsaftscentrifug för att fixa färskpressad äppelmust.
SvaraRaderanästan slösigt, men har man massor av äpplen så...
för övrigt anser jag att man aldrig kan äta för mycket kräm.
Stellan: Det gör vi också, tro mig. Sedan kom jag på den lysande idén att snart-Sexåringen skulle få 10 öre per samlat kart. Han fick ihop 60 spänn på två dar. Sedan tröttnade han.
SvaraRaderaLitet hus: JAAAA! VI HAAAR EN SÅN JU!!! Långt inne, längst upp i högsta skåpet. Så korkat att jag inte tänkt på den.
Äppeldricka, äppelmos, äppelchutney, äppelcider, äppelvinäger, äppelkaka, ugnspannkaka med äpple, torkade äppelchips (bästa nyttogodiset till biokvällarna i höst), grillade äpplen med glass,äppelgelé, senapsgratinerad falukorv med äppelskivor i, saftsoppa, äppelmarmelad, små torkade bitar att ha i müslin, äppelsorbet, äppelmust som du fryser in och gör isglass av...äh, vad fan, du kommer väl på något. Annars får du väl ge bort några kassar? ;-)
SvaraRaderaHUr går det med blåbären (din plantage)?
SvaraRaderaHUr går det med blåbären (din plantage)?
SvaraRaderaDu ser, jag undrar verkligen :-)
SvaraRaderaLilla blå: Dig kan man alltid lita på!
SvaraRaderaUttrycksrum: Hmm...det är mycket nu. Bären ligger fortfarande i växyhuset och torkar...