söndag 25 september 2011

Vår vintagetumlare kan bli din! *SÅÅÅÅLD!!!

Först till kvarn!
Den som i mitt öra väser kodorden "jag läser Huskorsets hemliga liv slaviskt" får 300 spänns rabatt, prutat o klarrt.

*Jädrar vad det gick undan, jag lade upp annonsen igår afton och nu ikväll var det en go´ västgötabonde här och hämtade den. Han ville ha just en "Inspire" eftersom han hade en dylik tvättmaskin. De skulle passa så bra ihop, tyckte han. Rart.

fredag 23 september 2011

Avsändare okänd

Kära Brorsilverbow!
Jag är just utkommen från rehab och kan därför inte feuda med dig. Tyvärr vet jag inte, och kan inte gissa, vem du är och kan följaktligen inte avböja på ett hövligt sätt. Jag konsulterade Magdalena Ribbing, eftersom hon skriver en WF-appendix till senaste utgåvan av Vett&Etikett, men hon hade inte blivit klar till Bokmässan (detta pga för mycket eget WF-ande) och ville absolut inte inte läcka några råd på det världsomspännande datornätverket.
Tack och förlåt! All lycka! Må triple-triplarna regna över din stig!
mvh
Huskorset

tisdag 20 september 2011

Avbön, tack- och brännoffer

FÖRLÅT AKADEMIEN! Hur KUNDE jag någonsin tvivla?!
Tack Karin, i kommentarsspåret till förra inlägget, för denna upplysande länk! SANNINGEN - direkt från vår svenska litteraturkulturs aorta Peter Englund.

Gud så skönt att man tryggt kan återgå till att vara en ohejdad beundrare av Akademien, underdånig, rättrogen, så grammatiskt korrekt man bara klarar av tills man spyr på sig själv och skriver ned alldeles för långa meningar precis som tankarna flyger i hjärnan. Eller slänger in, bara för att man vill vara lite crazy, olika utrikiska uttryck - för att inte tala om alldeles onödiga bisatser i dessa alldeles för långa meningar eller, för att vara ännu mer krejsy stavar kåmplätt bort i tok. Eller struntar helt i subjekt och predikat eller - FÖR TUSAN - alla regler om versaler och gemener. Ska jag fortsätta, eller har ni fattat skämtet?

Jag vill härmed hedra Akademin med ett musikstycke.
Tack och förlåt.

måndag 19 september 2011

Jag lade ju av? Vad är det med mig? Rättshaverist? Javisst! *EDIT

Enligt obekräftad uppgift hos en vän på Fejan (*EDIT: senare bekräftad av självaste DN Kultur) fick inte Wordfeuds spelutvecklare tillgång till SAOL och därför tillåts istället ord från den här ordlistan.

...a-HA! Det är alltså Akademins fel! De småsnåla bakåtsträvande kulturstjärtarna! Där fick de! De kunde ha knutit ännu en underdånig, beundrande och grammatisk korrekt generation till sitt bröst, men nä-äh! Mobilspel behöver man tydligen inte bry sig om när man värnar det svenska språket. Rätt åt dem.
/hälsar Vän Av Ordning (...som snedtände på alla orimliga ändelser och lade i protest av - wow, the impact! - i helig litterat ilska efter blott en veckas feudande.)

Bonusinfo:
En rolig kamrat till nämnda Fejankompis svarte då:
"Aha! Då ska jag snabbt som satan lägga till ordet "zchdddd" i listan och dess böjda form "zchdddds"!"
(vilka två ord f.ö. numera står att finna i Huskorsets mobils autocorrect...)

Femma på bollen, typ...

...men det här heminrednings-"reportaget" är roligt.

torsdag 15 september 2011

Tomas Ledin på heroin

Näe, det har inte hänt något särskilt.
Hösten har börjat.
Jag har kaklat lite vid handfatet i källaren, helt kall-kalkon slutat med wordfeud, fyndat på Rosengaragets höstrea, fackelblomster, höstanemon och solbrud:

Sedan i tisdags repar jag med Ornitologen som regissör, det är första gången vi jobbar ihop. Jag tycker så bra om honom så det är inte klokt, det är det många som gör. Han är en sådan där person man liksom inte kan låta bli att gilla.

Vi kom, i bilen på väg hem häromdagen (det ämnas nämligen samåkas när tillfälle gives) att prata om ett klipp han lade upp Fejan för en tid sedan, men sedan tog bort. Folk förstod inte vad det var han tyckte var så roligt. Någon tyckte det var nätmobbing. Jag missade både diskussionen och klippet när det var på tapeten, men nu var jag så pass nyfiken att jag fick lov att stanna bilen vid en P-ficka för titta ordentligt.
Och vänner... My Sweet Lord!
Det var som när man åker på en motorväg och ser på långt håll att i mötande fil, där jevvvlar har det hänt en olycka. Blåljus, båd snut, ambulans & brandbil. Kanske en kranbil också och en vält buss. Människor i filtar. Kilometerlånga bilköer. När man passerar kan man inte slita ögonen från scenen. Man kollar ordentligt så att det inte finns något där som man för sin sinnesfrids skull inte ska se.

Behold:


EDIT: Rubriken är givetvis en hommage á saligen insomnade Lou Reed i tweed, med ett vidhängande hjärtligt tipstack till Mrs Li, som kläckte den.

söndag 4 september 2011

Fullständigt men inte helt och hållet olika

Nioåringen filosoferar i hängmattan:
-"Varför tycker alltid föräldrar att deras barn är underbara?"
Jag svarar:
-"Från början är det nog biologiskt, det är hormoner som gör att man inte kan låta bli att ta hand om sin bebis om man får en."
-"...Som en Tamagotchi?"
Nöjd med föräldrarnas reaktion (asgarv), tillade han efter en stund:
"Fast man kan inte pausa den."
...Näpp, precis.